Connect with us

aktuelno

NEDELJA, I SVI SU TU… Nema više Džeja, dorćolskog boema

Published

on

Legendarni folk pevač Džej Ramadanovski preminuo je danas, 6. decembra, u 57. godini života.

Tokom dana ekipa Hitne pomoći intervenisala je u pevačevom porodičnom domu, gde su ga reanimirali. Nažalost, reanimacija nije uspela.

Podsetimo, Džej je u nedavnom intervju izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi korona virus bio poguban za njega.

– Ne smem nigde da izlazim da ne bih došao u rizik da se zarazim. Već sam imao zdravstvenih problema sa srcem i virus za mene može da bude koban – rekao je Džej pre nekoliko dana.

– Ne viđam se sa čak ni sa najboljim prijateljima i moram da priznam da mi mnogo nedostaje kafana. Boem sam u duši i jedva čekam ponovo da odem u neku birtiju kad sve ovo prođe, iako ne bih smeo da pijem – ispričao je tada Ramadanovski.

Inače, Džej je pre tri godine operisao srčane zaliske u Beču i tada su mu doktori rekli da mora strogo da vodi računa o ishrani i zdravom životu.

Nakon tragične vesti društvene mreže preplavila je pesma “Nedelja” koju je Džej otpevao davne 1991. godine. I, zaista, kao da je već tada naslutio dan na koji će zauvek napustiti ovozemaljski život.

Džej je preminuo baš u nedelju. Srce mu je stalo.

– U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme “Nedelja” sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu – rekao je Džej o pesmi “Nedelja”.

– Ta “Nedelja” govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren – otkrio je Džej jednom prilikom.

Izvor: Telegraf.rs Foto: Youtube

Advertisement