Connect with us

Amerika

DA LI MU JE TAMO MESTO? Izložba fotografija Džordža Flojda u Muzeju holokausta izazvala skandal!

Published

on

Muzej posvećen žrtvama Holokausta na Floridi izazvao je kontroverze nakon otvaranja izložbe koja je organizovana u znak sećanja na Džordža Flojda, čije je ubistvo u policijskoj akciji u Mineapolisu bilo povod za proteste širom Sjedinjenih Američkih Država.

„Nova izložba u Memorijalnom resursnom i obrazovnom centru Holokausta u Mejtlandu sadrži nadahnjujuće fotografije snimljene neposredno nakon smrti Aframerikanca Džordža Flojda“, kazao je reporter iz Orlando.

Muzej posvećen žrtvama holokausta: Wikipedia

Čovek koji je organizator izložbe ovih fotografija, Džon Nolter, zabeležio je reakcije prisutnih koji su se obreli na mestu gde se odigralo Flojdovo hapšenje.

Lisa Bečmen, pomoćnica izvršnog direktora Memorijalnog resursa i obrazovnog centra na Floridi, podelila je svoje impresije povodom otvaranja izložbe: „Vi ne vidite samo ovu izložbu. Osećate je. Izrazi i misli svake fotografisane osobe kriju priču koja ima vrlo univerzalnu poruku. To je ono što nas može izlečiti i ujediniti. Pokazuje nam da nismo sami u svom razmišljanju. “

Dok su sa jedne strane stizale pohvale, sa druge strane ova vest izazvala je negodovanje, a mnogi su komentarisali da je to nepoštovanje žrtava Holokausta.

Ezra Levant, direktorka Rebel Njuza, javno je izrazila bes povodom ove postavke: „Izložba fotografija u njegovu čast u muzeju posvećnom žrtvama Holokausta banalizuje i degradira holokaust i šest miliona jevrejskih žrtava.“

Radijski voditelj Dan O’Donel takođe nije krio nezadovoljstvo zbog aktuelne izložbe, obrativši se javnosti na društvenim mrežama: „Muzej posvećen žrtvama holokausta odobrio je izložbu u znak sećanja na Džordža Flojda jer živimo u svetu idiota gde reči više nemaju značenje.“

Ovaj čin osudile su i mnoge javne ličnosti, među kojima je i kolumnistkinja Karolina Glik, smatrajući da je “fotografski spomenik” na Floridi politizovan i da predstavlja uvredu za Jevrejski narod.

„Muzej na Floridi preduzeo je ogroman korak ka transformaciji evropskog jevrejstva u farsu. Ovo je uvreda za jevrejski narod kroz istoriju i bojim se da je to samo ukus ludila koje nam tek dolazi. “

PROČITAJTE JOŠ:

TINEJDŽER-UBICA IZ KENOŠE PUŠTEN IZ ZATVORA: Poznati glumac i biznismen platili milionsku kauciju! (FOTO)

TREĆA AMERIKA: Mračna slika Bajdenovog vilajeta

DIVAN GEST: Kandidat za kongresmena Ilinoisa izrazio saučešće srpskoj zajednici zbog smrti patrijarha

Tokom leta, Memorijalni muzej Sjedinjenih Dražava, posvećen žrtvama holokausta izjasnio se povodom Flojdove smrti i izrazio saosećanje sa položajem svih Afroamerikanaca i drugih zajednica koje su pogođene dugogodišnjim rasizmom.

-Pridružujemo se milionima Amerikanaca iz svih društvenih slojeva koji su ogorčeni a koji su se obavezali da će ići putem koji vodi ka boljitku naše nacije i ispunjenu obećanja da su „svi ljudi stvoreni jednaki, zaključili su članovi ovog memorijalnog centra.

Izvor: Daily Wire Foto: Printscreen / Youtube

Advertisement