Connect with us

aktuelno

REPUBLIKANCI U MIČIGENU TVRDE: Softver prebacio 6.000 republikanskih glasova demokratama! (VIDEO)

Published

on

Predsednica Republikanskog nacionalnog komiteta Rona MekDenijel predsedavajuća Republikanaca u Kongresu iz Mičigena Laura Koks, održale su u petak konferenciju za novinare na kojoj su iznele navodne nepravilnosti i otkrile softversku grešku zbog koje je očigledno 6.000 glasova za republikanske kandidate uračunato u glasove demokrata.

Koks je navela da je greška pronađena i ispravljena nakon što je okrug prebrojao glasove. Softver je, međutim, korišžen u istom svojstvu u 47 drugih okruga širom države, rekla je ona, upozoravajući na moguće slične probleme i u drugim okruzima

“U okrugu Antrim ubrojani su glasački listići za demokrate koji su bili namenjeni republikancima, što je prouzrokovalo zamah od 6.000 glasova naših protiv kandidata”, rekla je Koks.

“Okružna zvaničnica Šeril Gaj se javila i rekla da se softver za tabelarno prikazivanje pokvario i izazvao pogrešno izračunavanje glasova. Od tada smo otkrili da je 47 okruga koristilo isti softver u istom svojstvu”, nastavila je.

“Okrug Antrim morao je prebrojati sve glasačke listiće, i sve ove županije koje koriste ovaj softver moraju pažljivo ispitati svoje rezultate u pogledu sličnih odstupanja”, istakla je Koks.

“Ljudi u Mičigenu zaslužuju transparentan i otvoren proces. Birači zaslužuju da znaju da se broje svi legalni glasovi”, zaključla je.

MekDenijel i Koks iznele su i informacije o brojnim nepravilnostima u Detroitu, uključujući promene datuma na kasno poslatim glasačkim listićima, i obećale su da će nastaviti istragu izbornog procesa.

MekDenijel je takođe tvrdila da je posmatračima Republikanaca “uskraćen pristup tabelarnom radu u nekim krajevima”.

“Ovo je naša demokratija. Moramo tražiti očigledne nepravilnosti. RNC je već rasporedio pravne timove u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu i Pensilvaniji da istraže probleme s brojanjem i prebrojavanjem glasova kako bi se osigurao integritet izbora”, napisala je MekDenijel na Tviteru posle konferencije

“Dokumentovali smo nepravilnosti u Mičigenu. U okrugu Vejn, posmatrači anketa držani su u mraku sa blokiranim prozorima i zaključanim vratima. U TCF centru uzbunjivač je rekao da je njihov nadređeni tražio od njih da ilegalno menjaju datume na glasačkim listićima”, napisala je u drugom tvitu.

“Ako je državnom sekretaru iz demokrata u Mičigenu Džoselin Benson zaista stalo do pravičnosti, ona bi trebalo da interveniše i osigura da svaka pojedinačna osoba na trenutno ima mogućnost da smisleno posmatra i da se uveri da se stvari rade korektno”, tvitovala je MekDenijel.

“Trenutno nemamo poverenja u sistem koji su Džoselin Benson i Grečen Vitmer postavile za Mičigen. Demokratama ne bi trebalo da je u redu da glasački listići budu datirani unazad protiv izbornog zakona”.

Nakon što je Bajdenov štab nagovestio objavu pobede na izborima, Trampova kampanja, odnosno Met Morgan, glavni savetnik kampanje Tramp 2020, izdala je saopštenje:

“Ovi izbori nisu gotovi. Lažna projekcija Džoa Bajdena kao pobednika zasniva se na rezultatima u četiri države koje su daleko od konačnih.“

Izvor: The Dialy Wire
Foto: Printscreen Twitter @GOPChairwoman

Advertisement