Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 25°F
Wind: 8mph SSE
Humidity: 55%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
32°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 54°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

OVO SU NAJHUMANIJI KONOBARI SRBIJE: Marijan i Vlada sav bakšiš uplaćuju za lečenje bolesne dece!

Konobari Marijan Vasić i Vladimir Stojković već godinu dana bakšiš koji dobijaju uplaćuju za lečenje bolesne dece. Ističu da njihovo malo nekome znači mnogo i da je njihovu pomoć do sada dobilo par mališana širom Srbije, a trenutno prikupljaju novac za donaciju niškom porodilištu.

Motivisani svakodnevnim vestima o teško bolesnoj deci kojima je potrebno mnogo novca za lečenje, Marijan i Vladimir su odlučili da pomognu. Kako pričaju, na ideju su došli kada su videli da je jednoj devojčici potreban novac za lečenje u Italiji.

-Videli smo da joj je potrebna pomoć, tako da smo kolega i ja rekli “ajde da vidimo da li, koliko i za koje vreme možemo da prikupimo novac”. Prvo smo otvorili kovertu, pa sam posle toga ja našao neku drvenu kutiju u kojoj su stajale salvete, uzeo šrafilicu, sredio je i sada tu ostavljamo novac – kaže Vladimir.

Devojčica kojoj su prvoj pomogli je izlečena i to ih je podstaklo da nastave sa sakupljanjem novca.

-Uplatili smo vec 5-6 puta po stotinak evra deci po celoj Srbiji. U Beloj Palanci, odakle sam rodom, su 2 deteta dobila našu pomoć. Iskreno, ja nisam ni znao da tamo ima bolesnih mališana, ali sam uz pomoć jednog profesora došao do njih i uplatili smo im pomoć – priča Marijan.

PROČITAJTE VIŠE:

Humani konobari rade u niškoj kafani “Mrak” i osim podrške kolega i gosti ih podržavaju u “maloj” humanitarnoj akciji.

-Poslodavac nas podržava, ipak je to humanitarna svrha, a kada su gosti saznali da odvajamo pojedini su se priključili. Nastavljamo dalje, trudićemo se da što više ljudi, kolega, ugostiteljskih objekata okupimo, pa da zajedničkim snagama pomognemo još više – ističe Marijan.

Marjan i Vladimir već su postavili sledeći cilj.

-Imamo dogovor da direktorom GAK-a Dejanom Mitićem da kupimo stolicu za “CTG”, gledaćemo da to bude do Nove godine. Znamo da naše malo nekome znači mnogo – kaže Vladimir.

Za sada imaju oko 30.000 dinara i nadaju se da će sakupiti dovoljno za novogodišnji poklon porodilištu.

POVEZANE TEME:

DECA SU NAJVEĆI LJUDI: Una (9) je prava heroina, donirala kosu za decu obolelu od raka! (FOTO)

NAJLEPŠA VEST, SKUPLJEN NOVAC ZA DEČAKA-LEPTIRA: “Čekaju nas teški dani, ali smo spremni, idemo po nov život za Viktora!” (FOTO)

IBRA OTVORIO DUŠU O NAJBOLNIJEM TRENUTKU: Imam toliko novca, a nisam mogao da spasim brata, čekao je da dođem da umre!

Izvor: Južne Vesti
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE