Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 54%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
34°F
32°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 36°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

SRBIJA ODNELA TRI MEDALJE: Fantastičan uspeh naših đaka na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike!

Na 16. Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike ekipa Srbije osvojila je tri bronzane medalje. Odličja su osvojili Irina Stanišić, Petar Banović i Pavle Damjanović.

Šesnaesta Juniorska balkanska olimpijada održana je putem interneta, a nadmetalo se 65 takmičara iz 13 zemalja. Domaćin takmičenja bila je Severna Makedonija, a u Srbiji je organizovano u Računarskoj gimnaziji.

Bronzane medalje za Srbiju osvojili su Petar Banović, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda, Pavle Damjanović, učenik Osnovne škole “Nada Popović” iz Kruševca i Irina Stanišić, učenica Osnovne škole “Sveti Sava” iz Kragujevca. Član tima Srbije bio je i Andrija Nikolić, učenik Tehničke škole iz Čačka.

PROČITAJTE VIŠE:

Ekipa Srbije sastavljena od najboljih informatičara iz osnovnih škola i odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođe ekipe bili su Ognjen Nešković sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Milica Nastić iz Osnovne škole “Andra Savčić” u Valjevu.

POVEZANE TEME:

TAMARA PREDSTAVLJA SRBIJU U UN: Ima samo 24 godine, a master studije prava je završila sa čistom desetkom!

POTRESNA PRIČA IZ NOVOG SADA: Devojka pomogla beskućniku i ostala šokirana kada je saznala o kome je reč!

“NIKAD NISAM SREO TAKO LJUBAZNE LJUDE KAO U BEOGRADU”: Studenti iz Zagreba posetili srpsku prestonicu, evo kakvi su im utisci! (VIDEO)

Izvor: RTS
Foto: RTS

YOU MAY LIKE