Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 54%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
34°F
32°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 36°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

IZRAELCI SE POKLONILI SRBIJI: U ovom teškom vremenu za naš sport, srpski narod je pokazao prijateljsko lice!

Jutrošnje štampano izdanje Izrael Hajom puno je superlativnih komplimenata Srbiji i njenom narodu, koji su u ovim teškim vremenima po izraelski sport pokazali prijateljsko lice.

Кako se navodi u tekstu ono je protkano istorijskim razumevanjem prema jevrejskom narodu, kao i sopstvenom spoznajom žrtava terora i međunarodne izolacije, posebno kada se govori o Кosovu i Metohiji.

Autor teksta Jakov Meir, specijalni izveštač Izrael hajom-a iz Beograda, naglasio je inicijalnu ulogu predsednika Кošarkaškog kluba i JSD Partizan Ostoje Mijailovića, kao i aktivnih uloga trenera jerusalimskog Hapoela, Aleksandra Džikića i ambasadora Izraela u Beograd, Jahela Vilana, koje su dovele do toga da sva tri vrhunska izraelska košarkaška kluba: Makabi i Hapoel iz Tel-Aviva, te Hapoel iz Jerusalima igraju svoje međunarodne utakmice, a domaćeg prvenstva tokom ratnih dejstava naravno i nema, upravo u Beogradu.

Ne ulazeći nijednom rečju u međunarodna politička dešavanja po pitanju trenutnog rata na Bliskom istoku, sa posebnim respektom Meir je evocirao na isticanje žute zastave sa Davidovim štitom (zvezdom) na Palati Predsedništva, tokom održavanja Petog međunarodnog foruma o Holokaustu, 2020. u Jad vašemu od strane predsednika Republike, Aleksandra Vučića, time šaljući jasnu poruku solidarnosti u borbi protiv antisemitizma.

Ovo je doprinelo atmosferi kojom su Vlada Srbije i Grad Beograd našli razumevanje za nevolje u kojoj su se našli izraelski sportski klubovi, za razliku od mnogih evropskih prestonica koje su preferirale da ovu glavobolju zaobiđu. Ovo je zahtevalo i visok nivo profesionalizma, kako bi se obezbedio neophodan bezbednosni okvir.

Кako za Tanjug navodi Aleksandar Nikolić, počasni konzul u Izraelu, Izrael hajom je među najtiražnijim izraelskim časopisima na hebrejskom jeziku, posebno čitan i u oblasti sporta, a autor teksta renomirani novinar.

Od posebne važnosti jeste i da je Meir naglasio izvanrednu sportsku infrastrukturu, koja može na adekvatan način da prihvati čak tri dodatna kluba, nešto što opravdava epitet Beograda kao grada sporta.

POVEZANE TEME:

NOLE NA METI FARMACEUTSKE INDUSTRIJE: Moderna unajmila bivšeg FBI agenta da prati Đokovića!

POTRESNA ISPOVEST O BEGU IZ GAZE: Srpkinja Angelina je sa četvoro dece preživela pakao, a evo kako su stigli do Egipta!

ZAŠTO AMERIKA BEZUSLOVNO PODRŽAVA IZRAEL? Odgovor nam je bukvalno ispred nosa!

Izvor: Facebook / Nebojša Kuzmanović @nebsolers
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE