Connect with us

Amerika

OPTUŽNICA PROTIV NETFLIKSA ZBOG FILMA ‘CUTIES’: Gigant promoviše nepristojan materijal sa maloletnicima!

Published

on

„Ova optužba je bez osnova i mi stojimo čvrsto iza filma“, rekao je portparol Netfliksa

Striming gigant Netfliks optužen je za krivično delo promocije “nepristojnog vizuelnog materijala” koji uključuje maloletnu decu.

Tužba se odnosi na objavljivanje francuskog filma “Cuties” koji je praćen brojnim kontroverzama od kada je premijerno prikazan pre nešto više od mesec dana.

Velika porota okruga Tajler u Teksasu vratia je slučaj protiv Netfliksa pred sud 23. septembra, prenosi Fox News koji je imao uvid u sudska dokumenta.

Žalba na prvobitnu presudu navodi da je Netfliks “svesno” promovisao vizuelni materijal koji „prikazuje nepristojnu izložbu genitalija ili stidnih delova odevenog ili delimično odevenog deteta koje je u vreme stvaranja vizuelnog materijala bilo mlađe od 18 godina, što apeluje na pronicljivo interesovanje za seks i nema ozbiljnu, književnu, umetničku, političku ili naučnu vrednost. “

Netfliks je ranije branio film u izjavama za Fox News, nazivajući projekat “moćnom pričom o pritisku s kojim se mlade devojke suočavaju na društvenim mrežama i iz društva uopšte”.

“Cuties je društveni komentar protiv seksualizacije male dece”, rekao je portparol Netfliksa i dodao: “Ova optužba je bez osnova i mi stojimo iza film.”

U međuvremenu, autorka i rediteljka filma „Cuties“, francuskinja senegalskog porekla Majmuna Dukure, takođe je prethodno objavila članak za Vashington Post. U njemu je napisala: „Mi kao odrasli nismo dali deci alate za zdravo odrastanje u našem društvu“.

Film govori o 11-godišnjoj senegalskoj devojčici koja otkriva svoje zrelo ja, sve dok traži prihvatanje u svojoj verskoj porodici i grupi mladih plesača sa kojima se nada da će se sprijateljiti.

Film je izazvao burne reakciju doveo je do haštaga #CancelNetflix na društvenim mrežama.

Okružni tužilac okruga Tajler Lukas Babin objavio je na fejsbuku kako je nakon gledanja filma “znao da postoji osnovan razlog da se veruje da je u pitanju krivično delo”.

“Zakonodavci ove države veruju da promovisanje određenog razvratnog materijala s decom ima destruktivne posledice”, nastavio je Babin i dodao: “Ako se takav materijal distribuira u velikom obimu, nije li potrebno procesuirati više, a ne manje?”

“Velika porota je pronašla mogući uzrok za ovo krivično delo, a moj posao je da poštujem zakone ove države i da vidim da li je pravda zadovoljena.”, zaključio je.

U izjavi Fox News-u prošlog meseca, Savet za roditeljsku televiziju (PTC) pozvao je predsednika Trampa i Ministarstvo pravde da ispitaju Netfliks povodom filma i navodnog “obrasca ponašanja” koji postavlja.

Izvor: FoxNews
Foto: Printscreen Twitter @RyanGirdusky

Advertisement