Connect with us

Amerika

OHRABRUJUĆE VESTI: Kanada prvi put od marta bez mrtvih od Kovida 19!

Published

on

Prvi put od sredine marta, u Kanadi nisu zabeleženi novi smrtni slučajevi prouzrokovani oboljevanjem od COVID-19, saopštile su zdravstvene vlasti u toj zemlji.

Zaključno s jučerašnjim danom, ukupan broj preminulih od COVID-19 u Kanadi ostao je na 9.163, dok je broj novozaraženih porastao za 702, na 135.626, delom i zbog ublažavanja restriktivnih mera u najvećem delu zemlje i priprema za povratak na klasičnu školsku nastavu.

“(Kako se brojevi poboljšavaju), sećam se načina na koji su se Kanađani udružili kako bi zaustavili širenje Kovida 19“, izjavila je u četvrtak dr Teresa Tem, načelnica Kanadske služba za javno zdravlje. „Držali smo fizičku distancu da bismo zaravnili krivu, ali smo pronašli nove načine da budemo zajedno i povezani dok smo udaljini.“

Većinu slučajeva, 80,0%, i smrtne slučajeve, 93,7%, prijavili su Ontario i Kvebec.

Blagi porast broja novozaraženih naveo je vlasti jednog broja kanadskih provincija da uvedu nova ograničenja usmerena ka sprečavanju širenja epidemije korona virusa.

Ipak, kako podseća Rojters, epidemiološka situacija u Kanadi znatno je povoljnija nego u susednim Sjedinjenim Američkim Državama, gde je COVID-19 odneo više od 190.000 života, a broj zaraženih premašuje 6.380.000 ljudi.

Izvor: Agencije
Foto: Pixabay

Advertisement