Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 74%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 3 godine ranije

By admin

OGROMAN USPEH “DARE IZ JASENOVCA”: Film sa najvećom zaradom po bioskopu u SAD!

Film “Dara iz Jasenovca” Predraga Gage Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se prikazuje, saopštio je Megakom film.

Kako se navodi, ostvarena je prosečna zarada od 1.251 dolara po bioskopu u kojima se prikazuje srpski kandidat za nagradu Oskar, dok je, kako se ističe, prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove značajno manja.

Tako je, kako navodi Megakom film, u proteklom vikendu za film „Male stvari“ zarada iznosila 952 dolara po bioskopu, a za „Kruds: Novo doba“ 910 dolara po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film „Dara iz Jasenovca“ je, po oceni Megakoma, veoma zanimljiva, pa je recimo 54 odsto publike ispod 35 godina starosti, što, kako se navodi, govori u prilog tome da film menja sliku i percepciju kod mladih o jednom od najozloglašenijih logora i potvrđuje njegov edukativni karakter.

PROČITAJTE JOŠ:

DIJASPORA STALA U ODBRANU “DARE IZ JASENOVCA”: Potpišimo peticiju, sprečimo negiranje genocida nad našim narodom! (FORMULAR)

EKSKLUZIVNO, SVETSKA PREMIJERA “DARE IZ JASENOVCA: Gledaoci u Čikagu u suzama napuštali salu pre kraja filma! (FOTO, VIDEO)

GAGA ANTONIJEVIĆ: Film ‘Dara iz Jasenovca’ udara kao ustaški malj! (VIDEO)

Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke, ističe se u saopštenju.

„Dara iz Jasenovca“ se po ukupnoj zaradi proteklog vikenda nalazi na 18. mestu američke liste gledanosti.

Izvor: N1 Foto: Saša Lukić

YOU MAY LIKE