Connect with us

Amerika

KAO U DOBROM VICU: Kako izgleda kada Super Bowl u Čikagu zajedno gledaju Srbi, Makedonci i Bosanci! (VIDEO)

Published

on

Osamdesetih godina prošlog veka junaci Top liste nadrealista snimili su parodiju na američki fudbal izmislivši za gtu priliku “tradicionalni” bosanski sport – Hrkljuš!

Junaci legendarne humorističke serije u međuvremenu su se iz rodnog Sarajeva rastrčali na sve strane sveta, kao uostalom i mnogi njihovi zemljaci sa prostora bivše Jugoslavije.

Američki fudbal je tako postao svakodnevica za mnoge od njih, a veliko finale, popularno nazvano Super Bowl, događaj koji ne možete da promašite, pa čak i ako ste totalno operisani od sporta.

Ekipa Serbian News, jedine televizije balkanske dijaspore u SAD, usred Čikaga pronašla je malu koloniju bivših Jugoslovena, Srba, Makedonaca i Bosanaca, kojima je Super Bowl svake godine prilika da organizuju slavlje na nivou omanje svadbe, da se druže, komentarišu, smeju, podsete starih dobrih vremena i, naravno, uživaju u specijalitetima koji se dosta razlikuju od klasične američke trpeze za ove prilike.

Umesto burgera, rebarca i krilca na meniju su se našli neki nama dobro poznati gurmanluci koje je Aca, Makedonac, ovogodišnji domaćin, spremio za svoje drage goste…

Pogledajte kako se tačdauni Toma Brejdija nazdravljaju domaćom lozovačom i šljivkom u prilogu Serbian Newsa!

Živeli! 🙂

Ako Vam se dopao video prilog, zapratite Serbian News na Youtubu OVDE!!!

Piše: Antonije Kovačević Video: Serbian News

Advertisement