Chicago
23°
Clear
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 9°F
Wind: 18mph NW
Humidity: 51%
Pressure: 30.32"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 8 months ago

By Antonije Kovačević

OBRAČUN SA DUGOM: Saudijska Arabija zabranila igračke i odeću s duginim bojama

Vlasti u Saudijskoj Arabiji zaplenile su igračke i dečju odeću duginih boja uz tvrdnju da potiču homoseksualnost, navodi državna televizija Al-Ekhbariy.

Prema izveštaju državne televizije, službenici ministarstva trgovine uklanjaju niz artikala iz trgovina u glavnom gradu Rijadu. To uključuje kopče za kosu, šešire, pernice… Jedan dužnosnik je rekao da su predmeti duginih boja protivrečni islamskoj veri i moralu i da promovišu homoseksualnost usmerenu prema mlađoj generaciji, piše BBC.

“Naši timovi oduzimaju proizvode sa simbolima i znakovima koji protivreče zdravom razumu”, tweetovali su iz ministarstva trgovine. Dodaju da će se prodavnice, za koje se utvrdi da prodaju predmete u duginim bojama, suočiti sa zakonskim kaznama.

Homoseksualni odnosi zabranjeni u Saudijskoj Arabiji

Vlasti susednog Katara su u decembru zaplenile kocke i druge igračke u duginim bojama jer su, kako kažu, nosile slogane koji se protive islamskim vrednostima.

Premda u Saudijskoj Arabiji ne postoji zakon o seksualnoj orjentaciji ili rodnom identitetu, homoseksualni odnosi su strogo zabranjeni. 

Prema tumačenju islamskog zakona u Saudijskoj Arabiji, sporazumno istopolno seksualno ponašanje je kažnjivo smrću ili bičevanjem, zavisno o ozbiljnosti slučaja. Također, protivzakonito je da se muškarci “ponašaju kao žene” ili da nose žensku odjeću. Vredi i obrnuto za žene.

Izvor: BBC Foto: Twitter

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)