Chicago
34°
Fair
6:59 am5:09 pm CST
Feels like: 21°F
Wind: 18mph SSW
Humidity: 54%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 2
SunMonTue
39/25°F
41/37°F
41/27°F

Published 2 years ago

By admin

NOVA AFERA U VAŠINGTONU: Evo gde su otišli milioni iz Bajdenove dobrotvorne organizacije!

Bajdenova dobrotvorna organizacija, za lečenje, razvoj i prevenciju obolelih od karcinoma, prikupila je 4.809.619 dolara doprinosa u fiskalnim godinama 2017. i 2018., trošeći 3.070.301 dolara na plate u tom periodu. Za medicinska istraživanja, kako se saznaje, nisu izdvojena novčana sredstva.

Džo i Džil Bajden, 2017. godine osnovali su inicijativu za rak, dobrotvornu organizaciju čija je misija ’razvoj i pokretanje primene rešenja za ubrzavanje napretka u prevenciji, otkrivanju, istraživanju i lečenju raka.

Osnovana je dve godine nakon što je Džoov najstariji sin Bo, 2015. Godine preminuo od raka mozga.

Prema pisanju američkih medija, tokom prve dve godine postojanja ova dobrotvorna organizacija nije delila grantove.

Prema pisanju Njujork Posta, Bajdenova dobrotvorna organizacija prikupila je 4.809.619 dolara doprinosa u fiskalnim godinama 2017. i 2018., trošeći 3.070.301 dolara na plate u tom periodu.

Gregori Sajmon, bivši direktor kompanije Fajzera i lobista za farmaceutske kompanije koji je bio predsednik organizacije, tokom 2018. prisvojio je 429.850 dolara, gotovo udvostručivši platu u odnosu na godinu ranije. Poput Bajdena, Simon je bio član Obamine administracije, predvodeći radnu grupu Bele kuće za rak.

Putni troškovi takođe su se povećali između 2017. i 2018. godine, uprkos tome što organizacija nikada nije finansijski doprinela istraživanju raka. Grupa je ranije tvrdila da je njen glavni fokus bio da učini lečenje raka pristupačnijim i dostupnijim, za razliku od prikupljanja sredstava za pronalazak leka.

Zbog predsedničke kampanje kojoj se Bajden posvetio, ova organizacija je ’pauzirala’ svoje poslovanje u julu 2019. Godine.

Tram je bez komentara retvitovao ovu priču Njujork posta.

Opisujući porodicu Bajden kao zločinački poduhvat, Tramp je ranije Bajdena nazvao ’korumpiranim’ političarem umešanim u sumnjive poslove.

Njujorški list je objavio seriju priča koje sugerišu da je Bajden možda povezan sa sumnjivim poslovnim aranžmanom sa kineskom firmom, zasnovan na mejlovima i porukama navodno preuzetim sa hard diska koji je nekada pripadao njegovom sinu Hanteru.

Hanterov bivši poslovni partner kasnije je potvrdio da su mejlovi bili autentični i da je bivši potpredsednik bio lično umešan u šemu. Bajden je odbacio ovo izveštavanje kao pokušaj da ’ocrni’ njegovog sina.

Izvor: New York Post Foto: Printscreean / Youtube

YOU MAY LIKE

SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!