Connect with us

Amerika

NE ŽELE DA BUDU GLINENI GOLUBOVI: Preko 100 policijskih odeljenja odbilo da čuva Demokrate!

Published

on

Više od 100 različitih policijskih odeljenja povuklo se iz ugovora prema kojem je trebalo da obezbede ljudstvo koje će obezbeđivati Demokratsku nacionalnu konvenciju sledećeg meseca, delimično jer su zabrinuti zbog nedavnih napora da se ograniči upotreba suzavaca i biber spreja u odgovoru na nasilne proteste.

Šefu policije Milvokija Alfonsu Moralesu naređeno je prošlog meseca da izmeni smernice odeljenja za zabranu upotrebe suzavaca i biber spreja.

“Otkad je izdata naredba u Milvokiju, više od 100 policijskih odeljenja u Viskonsinu i širom zemlje odlučilo je protiv dolaska u Milvoki”, rekao je Morales u utorak za WTMJ-TV, prenosi Associated Press.

“Oni su bili zabrinuti zbog direktiva koje su upućene odeljenjima policije, uključujući i onu da ne dozvoljavaju suzavac ili biber sprej”, dodao je.

U Viskonsinu, šef policije Franklina Rik Oliva je izjavio: „Očigledno je da postoji obaveza da se policijskoj upravi Milvokija obezbede resursi koji su joj potrebni da bi se osigurala bezbednost mirnih demonstranata, prolaznika, građana i policijskog osoblja. Ne mogu poslati osoblje ako nije adekvatno opremljeno ili ako im neće dozvoliti da preduzmu odgovarajuće mere koje bi osigurale njihovu bezbednost.”

Šef policije Vaukeša Danijel Tompson reagovao je tako što je rekao da njegovo odeljenje neće slati ljude da obezbeđuju događaje: „Ja razumem da je upotreba hemijskih iritansa i biber spreja ozbiljna i da se oni mogu koristiti samo ako je to pravno opravdano. Ali kad tu opciju uklonite, to ne ostavlja policajcima ništa drugo do ili da budu povređeni, ili primorani da upotrebe smrtonosnu sile, a to nije dobro ni za policajce ni za javnost.”

Odluka policajaca usledila je nakon brojnih nasilni levičarski-orijentisanih protesta i nereda koji su potresli gradove širom SAD nakon smrti Džordža Flojda.

“Na žalost, neki su odlučili da odgovore na smrt Džordža Flojda na daleko manje produktivan način – demonizujući policiju, promovišući parole poput ACAB (Svi policajci su kopilad) i daju izuzetno neodgovorne predloge za ukidanje policije”, rekao je glavni tužilac Vilijam Bar u govoru pred Odborom za pravosuđe Doma u utorak.

„Demonizacija policije nije samo nepravedna i nije u skladu sa principom da se prema svim ljudima treba postupati kao prema pojedincima, već je ozbiljno štetna za naše gradske zajednice. Danas u Americi nema težeg posla nego biti policajac”, dodao je.

Demokrata Ilhan Omar sugerisao je prošlog meseca da je policija „rak“, dodavši: „Mi kažemo da ne želimo vaše proklete reforme“.

„Policijska uprava u Mineapolisu je trula do srži, i zato moramo da trulež uklonimo, da se rešimo tog karcinoma i dozvolimo nečemu predivnom da procveta. To preispitivanje nam omogućava da shvatimo kako javna bezbednost treba da izgleda”, rekao je Omar.

U Portlandu, nasilni demonstranti su nedeljama napadali zgradu Federalnog suda, što je Bar opisao kao “napad na Vladu Sjedinjenih Država”.

“Poslednjih noći, demonstranti su se zabarikadirali na ulazna vrata suda, skidali daske sa prozora pajserima i ispaljivali vatromet ka zgradi u očiglednom pokušaju da je zapale, dok je federalno osoblje unutra”, rekao je Barr.

Demonstranti su zapalili vatru ispred zgrade, a zatim sistematski napali savezne policijske snage koji ih pokušavale da ih oteraju. Oni su na policiju bacali kamenje, smrznute boce, konzerve hrane i balone napunjene fekalijama.

Na jednom skorašnjem video snimku vidi se rulja kako s s oduševljenjem premlaćuje zamenika američkog maršala koji je pokušavao da zaštititi sudnicu – imovinu vlade Sjedinjenih Država koju finansira ovaj Kongres – od daljeg uništavanja. Brojni savezni službenici povređeni su, uključujući jednog teško povređenog, koji je opečen vatrometom, i tri koji su zadobili ozbiljne povrede oka i mogu ostati trajno slepi”, istakao je Bar.

Mnogi iz vrha Demokrata su negativno reagovali na raspoređivanje saveznih službenika kao odgovor na nerede, umanjujući ili zloupotrebljavajući činjenice o onome što se događa u SAD.

Izvor: DailyWire
Foto: Printscreen Youtube / ABC News

Advertisement