Connect with us

aktuelno

STEFON TJUIT PRKOSI VEĆINI: Igrač Stilersa odbija da kleči prilikom intoniranja himne

Published

on

U ponedeljak, odbrambeni igrač Stilersa, Stefon Tjuit objasnio je da neće klečati za zastavom tokom intoniranja državne himne.

Tjuit je putem društvenih mreža silovito rekao: „Ne klečim za zastavom i ne obazirem se na one koji imaju problem sa tim.“

Priseća se teškog rada i odricanja svoje bake koja je kao imigrant dosla sa Kariba: „Moja baka je bila doseljenica sa Kariba i godinama je radila kako bi izvela na pravi put 20 potomaka, živela je u siromaštvu školujući se za medicinsku sestru, ali sada je dobro.”

Uzimajući u obzir da praktično svi igrači u NFL, MLB i WNBA ligama kleče u znak protesta i podrške ultra levičarskom pokretu Black Lives Matter, Tjuit svojim gestom postavlja novu normalu.

U jeku Džordža Flojda, crnca koji je umro nakon viralnog hapšenja, gde je policajac nekoliko minuta držao koleno na vratu 46-godišnjaka, gestovi protesta klečanja, postali su aktuelni i u drugim profesionalnim sportovima,

Ipak, neki, poput Tjuita, suprotstavljaju se ovom trendu.

U četvrtak, 27-godišnji Sem Kunrod iz San Franciska Giants-a bio je jedini igrač bejzbola koji je odbio da klekne u toku odavanja počasti Black Lives Matter-u na stadionu Dodger.

Kunrod je rekao da se njegova hrišćanska vera ne poklapa sa klečanjem pred bilo kim osim pred Bogom, navodi TMZ Sports.

Sve su ćesca mišljenja da nije prikladno klečati prilikom intoniranja himne ili podizanja zastave zemlje koja ti je omogućila život i egzistenciju. Postoje razliciti načini na koje se protestvuje ali postoje i oni na koje zaista ne.

Izvor: Dailywire
Foto: Printscreen / Youtube

Advertisement