Chicago, IL
57°
Fair
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 72%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
54°F
52°F
52°F
54°F
TueWedThuFriSat
43°F / 36°F
46°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 36°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

NAŠA MARTINA KANDIDAT NA IZBORIMA U ČIKAGU: “Boriću se za srpsku zajednicu i da Vidovdan postane gradski praznik!” (VIDEO)

Martina Hone Tomašević, ugledna Srpkinja koja je kandidat za Gradsko veće Čikaga i većnika (aldermana) u Petom okrugu, održaće u sredu, sa početkom od 18 časova, svoju promociju u Beograd Cafe-u (2933 W Irving Park), na kojoj će predstaviti svoj program i ciljeve za koje će se boriti ako bude izabrana.

Ako ona pobedi na izborima zakazanim za 28.februar, jedno je sigurno – Srbi će konačno dobiti svoj glas u čikaškom Gradskom veću. Podsećanja radi, Tina je ranije radila u Kabinetu gradonačelnika i ponajviše njenom zaslugom Vidovdan je specijalnim proglasom gradonačelnice prepoznat kao praznik “vetrovitog grada”.

-Ako budem izabrana, radiću za dobrobit velike srpske zajednice u Čikagu, kao i na tome da Vidovdan postane i zvanični praznik grada koji će se svake godine svečano obeležavati, poput recimo Dana Pulaskog, kaže za Serbian Times Tina Hone Tomašević, koja se bori za pobedu u vrlo važnom delu grada, u kome se nalaze Univerzitet Čikago, Muzej nauke i industrije, a uskoro će biti i dom Obaminog predsedničkog centra.

Dođite u sredu u Beograd Cafe da podržimo našu Tinu!

Podsećamo, Martina je dete iz mešovitog braka srpskog vojnog pilota i Afroamerikanke i ponosna je na svoje korene sa obe strane. Njen otac Nikola je u Ameriku došao kao politički emigrant, a njenu majku Veroniku je upoznao ubrzo po dolasku iz Evrope.

Martina je obrazovana na najprestižnijim američkim fakultetima, diplomirala je političke nauke na Univerzitetu Čikago, a doktorirala prava i politiku na Univerzitetu Kalifornija Berkli. Devedesetih godina prošlog veka (1990-ih) bila je jedan od najvećih boraca da se istina o srpskom narodu probije do američkih medija. Dvadeset godina obavljala je važne dužnosti u američkom Kongresu u Vašingtonu, a pre tri godine godine se vratila u rodni Čikago, da preuzme dužnost predsednika gradske vlade.

Poslušajte njenu uzbudljivu životnu priču, zalivenu suzama koje Martini krenu svaki put kada se pomenu njen otac ili njen pokojni suprug, koga je na njegov zahtev sahranila u Republici Srpskoj, u koju redovno odlazi, kao i u Beograd, koji obožava.


Da donirate za kampanju Martine Hone Tomašević, kliknite OVDE!

Saznajte više o Tini na njenom internet sajtu: www.hone5thward.com

Najavite svoj dolazak na njenu promociju na ovaj email: marija.leko1999@gmail.com

Piše: Antonije Kovačević Foto: Saša Lukić

YOU MAY LIKE