Chicago, IL
64°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph S
Humidity: 42%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
57°F
52°F
50°F
48°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

NAŠA MARTINA JE DRUGA ŽENA ČIKAGA: Ćerka srpskog pilota i Afroamerikanke se 30 godina bori za srpsku stvar u Americi (VIDEO)

Čikago je grad u kome živi dosta važnih i uticajnih Srba, a među najuticajnijima je jedna dama, Martina Hone Tomašević, koja obavlja treću po rangu funkciju u upravi grada Čikaga, odmah nakon gradonačelnika i šefa policije.

Martina je dete iz mešovitog braka srpskog vojnog pilota i Afroamerikanke i ponosna je na svoje korene sa obe strane. Njen otac Nikola je u Ameriku došao kao politički emigrant, a njenu majku Veroniku je upoznao ubrzo po dolasku iz Evrope.

Martina je obrazovana na najprestižnijim američkim fakultetima, diplomirala je političke nauke na Univerzitetu Čikago, a doktorirala prava i politiku na Univerzitetu Kalifornija Berkli. Dvadeset godina obavljala je važne dužnosti u američkom Kongresu u Vašingtonu, a prošle godine se na poziv gradonačelnice Lori Lajtfut vratila u rodni Čikago, da preuzme dužnost predsednika gradske vlade.

Poslušajte njenu uzbudljivu životnu priču, zalivenu suzama koje Martini krenu svaki put kada se pomenu njen otac ili njen pokojni suprug, koga je na njegov zahtev sahranila u Republici Srpskoj, u koju redovno odlazi, kao i u Beograd, koji obožava.

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža zapratite Serbian News USA na ovom LINKU!

YOU MAY LIKE