Connect with us

Amerika

MAJK PENS POSLAO JASNU PORUKU: Nećete biti bezbedni u Americi Džoa Bajdena! (VIDEO)

Published

on

Američki potpredsednik Majk Pens je u svom govoru treće večeri Republikanske nacionalne konvencije poručio da “građani neće biti bezbedni u Americi Džoa Bajdena” i napao demokratskog kandidata kao nekoga ko želi da smanji budžet policiji.

“Džo Bajden kaže da je Amerika sistemski rasistička. Da policija u Americi ne tretira jednako manjine. Kada su ga pitali da li bi podržao smanjenje budžeta policiji, odgovorio je potvrdno”, kazao je Pens.

“Istina je da nećete biti bezbjedni u Americi Džoa Bajdena”, rekao je potpredsjednik i obećao da će “Tramp stajati uz policiju i da im nikada neće ukinuti budžet”.

U toku Republikanske nacionalne konvencije, u gradu Kenoša u Viskonsinu policajac je pucao u leđa Afroamerikanca Džejkoba Blejka sedam puta, što je izazvalo proteste i nerede. Na ulicama Kenoše paljeni su automobili i zgrade i ubijeno je dvoje ljudi, zbog čega je uhapšen jedan tinejdžer.

Tramp i Pens, uz druge govornike na konvenciji, stali su na stranu policije i protiv nasilnih demonstranata.

“Nasilje u Kenoši mora da prestane” kazao je Pens i istakao da će Trampova administracija sprovesti red i zakon.

“Amerikanci znaju da ne moraju da biraju između policije i svojih komšija Afroamerikanaca kako bi se život u njihovim zajednicama poboljšao. Od prvog dana u administraciji radimo na oba kolosijeka, i tako ćemo nastaviti i u naredne četiri godine”, poručio je potpredsjednik SAD.

Na konvenciji su se pojavili i predsjednik Tramp i njegova supruga Melanija koja je u utorak uveče održala svoj govor.

Predsednik Tramp će se obratiti poslednje večeri konvencije u četvrtak, iz Bele kuće, dok će u blizini biti organizovan i vatromet.

Izvor: Radio Slobodna Evropa
Foto: Printscreen YouTube / NBC News

Advertisement