Connect with us

Amerika

KRVAVO U KENOŠI: Tinejdžer uhapšen nakon što je ubio dvoje demonstranata! (VIDEO)

Published

on

Kajl Ritenhaus, star 17 godina, uhapšen je danas zbog optužbi za ubistvo prvog stepena, nakon što je upucao troje demonstranata, od kojih je dvoje umrlo, na protestu u Kenoši u Viskonsinu u utorak uveče, javlja Njujork tajms.

Tinejdžer je bio naoružan puškom AR-15. Dolazi iz Ilinoisa i priveden je, te će biti optužen za ubistvo prvog stepena. Nisu poznati detalji ovog tragičnog incidenta, ali se iz raznih izvora čuje da je ubistvima prethodila razmena vatre između pojedinih demonstranata i Ritenhausa.

Na snimku se vidi da je protenstant koga ranjava Ritenhaus naoružan pištoljem.

Da podsetimo, demonstranti već nekoliko dana protestuju na ulicama Viskonsina i drugih američkih država zbog ranjavanja Afroamerikanca Džejkoba Blejka, kog je policija upucala dok je ulazio u svoj automobil.

Nakon što se organizovani protest završio pošto je u 20 sati počeo policijski čas, policija je rasterala okupljene od policijski stanice, javili su mediji.

Pošto su tokom protesta neke prodavnice okupirane, a brojni automobili zapaljeni, pojedini građani su uzeli stvar u svoje ruke, i oružje, te branili lokalne prodavnice, a neki se pozicionirali ispred benzinskih pumpi.

Negde oko ponoći, demonstranti i “milicija” su se našli na istom mestu u sukobu, ali nasilja nije bilo.

PODRŽAVAO POLICIJU: Ritenhaus u obračunu sa demonstrantima

Mladić koji je identifikovan kao Ritenhaus, bio je na tom području, delovalo je da nije pripadnik nijedne grupacije.

– Primećivao sam ga sve vreme. Nije izgledalo kao da je tamo sa nekim. Nije delovalo ni da je pretnja, ali sam pomislio da bi trebalo da držim oko na njemu – naveo je svedok.

ULIČNI OBRAČUN: Kajl Ritenhaus (na zemlji) ranjava protestanta naoružanog pištoljem

Dodaje da je mladić u jednom trenutku projurio pored njega i da su se začuli pucnji. Dve osobe su upucane, jedna u glavu, i preminule su, dok je treća hospitalizovana.

Zločin je snimljen i postoje brojni snimci na kojima se vidi Ritenhaus.

Obožavao policiju

Nekoliko sati i pre nego što je Ritenhaus zvanično imenovan za osumnjičenog, na društvenim mrežama pojavile su se brojne informacije o tinejdžeru.

Na njegovom Fejsbuku mogu se naći slogani “Blue Lives Matter” (plavi životi su važni, aludira na policajce). Na jednoj fotografiji iz 2017. je odeven kao kadet u policijsku uniformu.

Izvor: Telegraf Foto: Getty Images

Advertisement