Chicago, IL
55°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 11mph S
Humidity: 49%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
57°F
55°F
52°F
50°F
48°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
70°F / 41°F
45°F / 36°F
48°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

LEGLO ZMIJA PRETI ĐACIMA: U dvorištu čačanske Gimnazije zjapi rupa iz koje izlaze opasni gmizavci (FOTO)

Čačanska Gimnazija jedna je od onih škola koje služe za ponos čitavoj Srbiji, međutim to isto se ne bi moglo reći za njeno dvorište jer skoro 15 godina tu “zjapi” prazna rupa koja ničemu ne služi, osim za leglo zmija

„Mi smo se ovde doselili pre sedam godina, ta rupa je bila isto takva, a iz nje povremeno izlaze zmije koje srećemo pored ulice i u okolnim dvorištima”, kaže ZA RINU vlasnik radnje koja se nalazi uz ogradu Gimnazije u Mutapovoj ulici.

Meštani Lomine i Rajićeve letos su u više navrata prijavljivali nadležnim službama da se u njihovim dvorištima nalaze zmije, a sve ovo događa se u najužem krugu obrazovne ustanove smeštene u centru Čačka, gde dnevno boravi na stotine dece.

“Ispitivanje terena započeto je odavno u sklopu priprema za izgradnju fiskulturne sale za potrebe Gimnazije, jer je Zavod za zaštitu spomenika iz Kraljeva zatražio da se na prostoru gde je planirana izgradnja sale, prvo izvrše arheološka iskopavanja. Nakon istraživanja ostala je otkrivena i nezaštićena jama i to tako traje duže od decenije”, kažu Čačani.

Oni dodaju da im je nejasno zbog čega Gimnazija do sada nije energičnije reagovala u cilju bezbednosti učenika i prolaznika.

Izvor: RINA Foto: National Geographic, RINA

YOU MAY LIKE