Chicago
72°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 1mph WNW
Humidity: 67%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 3
FriSatSun
75/63°F
72/59°F
70/59°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

KLJUČNI DOKAZ PROTIV TRAMPA? CNN objavio snimak u kojem bivši predsednik govori o držanju tajnih dokumenata! (VIDEO)

Američki CNN objavio je snimak iz 2021. godine na kojem bivši predsednik SAD Donald Tramp u Nju DŽersiju govori o posedovanju dokumenata sa kojih nije skinuta oznaka tajnosti.

Kako se navodi, snimak uključuje i trenutak kada Tramp ukazuje da drži tajni dokument Pentagona sa planovima za napad na Iran.

„Ovo su papiri“, rekao je Tramp.

Takođe na snimku se može čuti kako se Tramp sa saradnicima šali i na račun mejlova Hilari Klinton. Trampove izjave na videosnimku, u kojima se kaže da su „ovo papiri“ i gde se poziva na nešto što bi trebalo da bude „veoma poverljivo“, mogle bi da potkopaju njegove ranije tvrdnje, kako nije imao nikakve dokumente kod sebe.

„Nije bilo nikakvog dokumenta. To je bila ogromna količina papira i svega ostalog što govori o Iranu i drugim stvarima. Možda su zadržani, ali to nisu bili dokumenti. Nije se mogla skinuti tajnost sa toga. To su bile priče iz novina, časopisa, brojni članci“, izjavio je Tramp za Foks njuz.

Prema audisnimku koji je objavljen, Tramp je govorio i o Iranu.

„Samo sam razmišljao, jer smo razgovarali o tome. I znate, hteli su da napadnu Iran. Ovo su papiri. Ovo je sačinila vojska i dala meni. Kao predsednik sam mogao da skinem oznaku tajno. Sada ne mogu, ali znaš, ovo je još uvek tajna“, rekao je Tramp, prema snimku koji je objavio CNN.

Bivši američki predsednik se ranije ovog meseca izjasnio da nije kriv po 37 tačaka optužnice koje se odnose na navodno nezakonito rukovanje poverljivim dokumentima koji su pronađeni u njegovom odmaralištu Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi.

POVEZANE TEME:

TEŠKE OPTUŽBE PROTIV BAJDENA: Republikanci tvrde da imaju dokaz da je predsednik SAD primio mito!

HANTER BAJDEN SKLOPIO NAGODBU: Priznaje krivicu za izbegavanje plaćanja poreza i ilegalno posedovanje oružja!

AMERIČKI SENATORI PISALI BAJDENU: Traže da se preispita podršku Prištini, ali i odnosi sa Srbijom!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @CNN

YOU MAY LIKE