Connect with us

Biznis

JAČANJE NARUŠENOG IMUNITETA: Šta morate da znate o najvažnijoj temi za Vaše zdravlje tokom izlaska iz pandemije… (FOTO)

Published

on

Zbog aktuelne pandemije koronavirusa udarne teme u medijima prethodnih meseci bile su pravilno održavanje higijene ruku i saveti kako smanjiti rizik od zaraze. Nova tema koju nameće sve više zdravstvenih radnika širom sveta jeste ponovno podizanje imuniteta, nakon dugog perioda nezdrave ishrane kojoj su retki odoleli, i dužeg boravka u zatvorenim prostorijama.

Zdrava ishrana i fizička aktivnost dva su najvažnija faktora kod održavanja dobrog imuniteta, prirodnog čuvara ljudskog tela koji je uvek aktivan.

Neki od nas će iz aktuelne pandemije izaći sa slabijim imunitetom, podložniji sezonskim bolestima, i težim podnošenjem delovanja slobodnih radikala koji napadaju ćelije našeg tela i uzrokuju njihovo uništavanje. Protiv slobodnih radikala najvažniju ulogu imaju antioksidansi i unos hrane bogate ovim molekulima ključno je za zdravlje.

Antioksidansi su molekuli koji stabilizuju i sprečavaju pokretanje oksidativnog stresa koji uzrokuje oštećenje ćelija. Njihova uloga je trostruka: onemogućuju stvaranje novih slobodnih radikala, neutrališu već nastale slobodne radikale i popravljaju oštećenja na ćelijama koja su nastala delovanjem slobodnih radikala.

Slobodne radikale i oksidativni stres, stručnjaci povezuju sa kardiovaskularnim bolestima, dijabetesom, raznim vrstama karcinoma, starenjem, Parkinsonovom i Alchajmerovom bolešću, a taj spisak, nažalost, nije konačan i stalno se dopunjuje.

Jedini dokazan način da predupredite mnoge bolesti jeste zdrav način života i uravnotežena ishrana, što će biti posebno teško nakon pandemije, kada se savremeni svet bude suočavao sa novim terminom koji ulazi u upotrebu: “novo normalno” (new normal). Namirnice koje biste prve trebalo da “stavite na sto” su one koje obiluju antioksidansima.

SIBIRSKA ARONIJA: Bogata vitaminima A, B1, B2, B6, folnom kiselinom, gvožđem, kalcijumom, jodom…

Njihovi izvori nalaze se u raznom voću i povrću, u manjoj ili većoj meri. Ovom prilikom predstavljamo biljku koja je naučno potvrđena kao jedan od najznačajnijih i najbogatijih izvora antioksidanasa – SIBIRSKA ARONIJA.

Ona sadrži vitamin A, B1, B2, B6, niacin-B3, pantotensku kiselinu-B5, folnu kiselinu-B9, C, E, K, zatim gvožđe, cink, kalcijum, kalijum, molibden, mangan, fosfor i jod, i niske doze šećera glukoze i fruktoze, šećerni alkohol sorbitol, biljne masti, amino kiseline, organske kiseline, vlakna, i antioksidanse polifenole.

U studijama i eksperimentima koji su rađeni, Sibirska Aronija i sok od Sibirske Aronije pokazali su znatno veću antioksidativnu moć u odnosu na drugo voće i njihove sokove. U.S. Department of Agriculture (USDA) precizirao je ORAC (Oxygen Radical Absorbanc Capacity) vrednost Sibirske Aronije od 16,062 μmolTE/100g voća, što je najveća vrednost u odnosu na do sada ispitano voće i povrće.

Sibirska Aronija predstavlja moćno, potpuno prirodno oružje kako u prevenciji bolesti, tako i kad je bolest već prisutna, a dodatnu prednost čine laka dostupnost, jednostavno doziranje i prijatan ukus.

ArmedinaUSA sok “Aronia Treasure” dobija se od Sibirske Aronije koja raste na severu evroazijskog kontinenta na temperaturama koje su većim delom godine ispod 0 stepeni Celzijusovih, na prostoru udaljenom najmanje 500 milja od prvih industrijskih zona. Proizvodnja soka izvodi se postupkom hladnog ceđenja u zatvorenom sistemu, vrši se pasterizacija i punjenje u tamne boce od dvostrukog stakla, po poslednjem HACCP standardu.

Sok “Aronia Treasure” je od 100% ceđene aronije, bez dodavanja vode, aditiva, konzervanasa, emulgatora, nema dodatog šećera, a takođe ne sadrži ni gluten. Merenja u Brunswick Laboratories pokazala su da “Aronia Treasure” antioksidantski nivo ORAC6 iznosi preko 20,000 jedinica u preporučenoj dnevnoj dozi od 50 ml.

Jedna flaša “Aronia Treasure” sadrži 750 ml soka što je dovoljno za dve nedelje uzimanja. Otvorenu flašu je potrebno čuvati u frižideru.

Poručite svoju dozu putem sajta www.ArmedinaUSA.com, na telefon (650) 666-2444 ili putem Amazona.

Tekst: P.R. Foto: Armedina

Advertisement