Chicago, IL
54°
Sunny
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 6mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
57°F
61°F
63°F
64°F
64°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

ISTRAGA TRAGEDIJE U VRTIĆU OTKRIVA: Drug ugušio dečaka na spavanju, ubacio mu žir u usta!

Četvorogodišnji dečak Dimitrije Đokić preminuo je u noći između utorka i srede, od posledica gušenja žirom koji je mu je drugi dečak ubacio u usta dok je nesrećnik spavao, saznaje Republika.

–Malom Miti je drugar ubacio žir u usta dok je spavao otvorenih usta. Dete je iz neznanja izazvalo katastrofu. Dimitrije je ustao i borio se za dah i udahnuo žir. Tražio je pomoć i izašao na hodnik gde je i pao. Nastao je haos, vaspitači su pritekli u pomoć i pozvana je hitna pomoć , ali ispostavilo se da detetu nije bilo spasa – ispričao je izvor upoznat sa kompletnom istragom slučaja koji je uznemirio čitavu Srbiju.

–Dete je iz Vladičinog Hana odvezeno u Surdulicu, na putu do tamo i po samom prijemu u bolnicu je još disalo, ali je odmah i prestalo da diše, nastupio je srčani zastoj. Uspeli su da mu vrate srčanu radnju reanimacijom, a potom su ga intubirali na respitratoru i transportovali u UKC Niš.

U UKC Niš ORL specijalisti uspeli su da mu izvade strano telo iz traheje.

–Dečak je progutao i aspirirao to strano telo, što zači se ono zadržalo u traheji, a nije otišlo u želudac ili jednjak, kao što se dešava kada progutaš nešto. Verovatno se dete zagrcnulo kada je stavilo u usta taj predmet, pa ga je uvuklo u traheju, u disjani put. A traheja kod dece je mala, i od tog stranog tela verovatno je kompletno bila zatvorena i nije mogao da prođe vazduh u pluća. Dete nije moglo da udahne vazduh i srce je stalo. Ali iako je reanimiran, mozak je već dugo trpeo, nije dobijao kiseonik i zato je nastalo nepovrato oštećenje mozga. Iako su lekari u Nišu izvadili strano telo i oslobodili disajni put, dečak je već bio moždano mrtav i u pola četiri ujutro je preminuo.

POVEZANE TEME:

ISPOVEST MLADIĆA O HORORU U PIROTU: “Ovo je neki otrovan gas, tu ćemo da umremo!”

TRAGEDIJA U VLADIČINOM HANU: Dečak (4) u vrtiću progutao žir, pa preminuo od gušenja!

AMONIJAK DOSPEO U NIŠAVU: Zbog povećane koncentracije voda iz bunara nije za upotrebu!

Izvor: U Centar
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE