Chicago
45°
Kиша
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 9mph ENE
Влажност: 90%
Притисак: 29.87"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/39°F
43/34°F
43/36°F

Published 3 godine ranije

By Antonije Kovačević

INTERVJU, OBRAD KESIĆ: Amerika polako klizi prema novom građanskom ratu, a Bajden uskoro imenuje prve Srbe u svoj Kabinet!

Obrad Kesić je već godinama najuticajniji i najobavešteniji Srbin u Vašingtonu, čovek koji uvek zna ono o čemu drugi samo nagađaju, i kao takav bio je savršen gost Antoniju Kovačeviću za razgovor o tome šta čeka Ameriku posle impičmenta, da li će uskoro od dvopartijske postati višepartijska država, kakve su šanse Trampa da pobedi na izborima 2024, kakve su šanse Bajdena da uništi zemlju do tada, i srlja li najveća svetska demokratija u još jedan građanski rat.

U emisiji je bilo reči i o “Dari iz Jasenovcu”, zločinima, istoriji i politici, koji se na balkanskim prostorima neprekidno prepliću i ponavljaju, pa se onda ne zna šta je starije, kokoška, jaje ili možda mućak.

Šta znači najava nove američke administracije da će Zapadni Balkan biti jedan od 6 prioriteta spoljne politike SAD, i šta znači Bajdenova čestitka Vučiću za Dan državnosti, sedam dana pre roka, u kojoj se traži priznanje Kosova, saznaćemo od Obrada Kesića, šefa predstavništva RS u Vašingtonu.

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

YOU MAY LIKE