Connect with us

aktuelno

DULE I PRLE, DVA DRUGA IZ ČURUGA: Patrijarh Porfirije mlad i dugokos na slici iz 1977. godine (FOTO)

Published

on

Poznati srpski umetnik iz Čikaga, slikar, ikonopisac i muzičar Dušan Djuk Delić, okačio je na Fejsbuk slike svog druga iz mladosti, Prleta, od pre koji dan svima poznatijeg kao novog patrijarha, Porfirija.

Na slici iz davne 1977. godine, snimljenoj u njihovom rodnom Čurugu, vidimo patrijarha Prvoslava Perića sa brčićima i dugom kosom. Na drugoj, snimljenoj istih godina, kosa je kraća, ali dva lika su ista, dva najbolja drugara, Dule i Prle.

DULE I PRLE: Dušan Delić i Prvoslav Perić, danas patrijarh Porfirije

Dušan Delić, poznatiji kao Duke of Chicago, nije krio sreću zbog izbora svog najboljeg druga iz mladosti za 46. srpskog patrijarha.

Dule i Prle dva drugara DUSAN DELIC (Duke of Chicago) & PRVOSLAV PERIC (Patrijarh Porfirije) Curug 1977.jpg srb.jpg

Posted by Dusan Duke Delic on Friday, February 19, 2021

Podsetimo, patrijarh Porfirije rođen je 22. jula 1961. godine u Bečeju. Prvo je od troje dece Radivoja i Radojke Perić, koji su se, posle Drugog svetskog rata, iz sela Osinje kraj Dervente u Bosni i Hercegovini, doselili u Vojvodinu.

Osnovnu školu je završio u Čurugu, a gimnaziju Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu 1980. godine.

Pohađao je studije arheologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ubrzo je počeo da studira i na Bogoslovskom fakultetu Srpske Pravoslavne Crkve, na kojem je i diplomirao 1987. godine.

Tekst: Serbian Times Foto: Duke Of Chicago/Facebook

Advertisement