Connect with us

Srbija

ODE NAM SVE ŠTO VREDI: Policajka koja je spasavala ljude iz poplava napustila Srbiju!

Published

on

Tanja Nešović, koja je te 2014. godine bila pripadnica rečne policije, onih koji su prvi ulazili u poplavljena područja, prvo u Velike Crljene, a zatim u Obrenovac, ne živi više na staroj adresi.

Prva policijska jedinica koja je 16. maja ušla u Obrenovac bila je jedinica rečne policije, sa šest čamaca i 40 policijskih službenika, od kojih većina nije ni odlazila kući nakon noći provedene u Lazarevcu.

– Najjači utisak je spasavanje žene koja je ispala iz čamca sa još nekoliko osoba, nakon što su naleteli na stub rasvete. Nalazili smo se na prihvatnom mestu, tridesetak metara odatle, iskrcavali smo evakuisane, kad smo začuli vrištanje sa obližnje zgrade i videli ljude u vodi. Bujica ih je neverovatnom brzinom nosila, uspeli smo da pokupimo troje, ali je tu ženu voda odvukla iza zgrade. Iskustvo nam govori da ukoliko osoba koja je u vodi potone dva puta, trećeg izranjanja obično nema. Ona se već dva puta gubila ispod vode… Maksim i ja smo zaronili u vodu i u poslednjem trenutku uspeli da je dohvatimo, Maksim za kosu, ja za ruku i tako je izvučemo – pričala je tada Tanja, koja ipak nikad neće zaboraviti majku koja joj je u ruke predala svoju decu, strahujući da sama neće preživeti.

– U vodi smo videli kamion pun ljudi koji nije mogao da ide dalje zbog bujice. Naš čamac je bio već pun kada me je žena iz kamiona zamolila da uzmem njene dve ćerke od sedam i devet godina, njih da spasem. Strašno je kad ti majka da decu, misleći da neće preživeti. Uzela sam ih i, srećom, nakon nekog vremena majka je uspela da se izvuče i ponovo je bila uz njih. Ja sam majka, moja ćerka se nalazi kod bake i deke u Jagodini i jedva čekam da se sve završi i da je zagrlim – kaže ova hrabra žena, koja je kao jedna od iskusnijih dodeljena Viktoru i Maksimu, ruskim spasiocima koji su prvi zaplovili.

– Bili smo bez osobe koja bi nas navodila kroz Obrenovac i bez prevodioca, što je dodatno otežavalo situaciju. Evakuaciju smo vršili po principu dojave, dakle putem radio-veze su nam slali adrese odakle smo evakuisali ljude – ispričala je Tanja te 2014. godine za Alo.

Tanja, heroina majskih poplava, više ne živi i ne radi u Srbiji.

“SVE ŠTO VREDI IZ SRBIJE ODLAZI OTERANO OD NAPREDNJAKA

Koliko Srbija u sektoru bezbednosti gubi na profesionalcima govori i ovaj moj post objavljen pre godinu dana. Tanja Nešović govori tri svetska jezika, bila je jedna od najboljih, zbog nenapredovanja u službi, ponižavanja, napustila je MUP SRBIJE. Danas kao policajac radi u specijalnom sudu u Hagu za ratne zločine pri UN.

Srbija gajila, Srbija školovala, srpska služba obučavala, naprednjaci oterali, stranci dobili gotov proizvod. Još jedan vrhunski policajac, profesionalac više puta nagradjivan i pohvaljivan napustio je MUP Srbije i Nebojši iz Beograda rekao trajno ZBOGOM.

Službena legitimacija broj 127786, trajno je neuprljana vraćena svome vlasniku, državi Srbiji. Policajac stariji vodnik Tanja Nešović posle 16 godina profesionalog rada u MUP-u Srbije, potpisala je sporazumni prekid radnog odnosa. Razlog napuštanja MUP-a Srbije ovog vrhunskog policajca starijeg vodnika Nesović Tanje, nepoštovanje profesionalaca i degradiranje u službi novom sistematizacijom radnih mesta i karijernim nenapredovanjem”, napisao je na svom Fejsbuk profilu Tanjin kolega Vladimir Savić i ispričao njenu priču.

Tanja Nešović rodjena je 14.12.1977. godine. Samohrana je majka devojčice od 7. godina. 2003.godine završila je osnovnu obuku za pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova u Kuli u 84.klasi. Od 01.09.2003.godine do 15.6.2007.godine radila je u Beogradu PS Palilula, na svim poslovima i zadacima uniformisanog ovlaćenog službenog lica, gde je postigla izvaredne rezultate rada. Od 15.7.2007 do 1.1.2019.godine radila je u Rečnoj policiji.

Više puta nagradjivana za postignute rezultate rada,u spašavanju lica prilikom pokušaja samoubistva skokom sa beogradskih mostova, za učesce u spasavanju i saniranju posledica poplava u Obrenovcu 2014.godine. 2013.godine u Sarajevu završila je obuku za učešće u mirovnim misijama. Jedini setifikovani instruktor plivanja u MUP-u Srbije, koja je izvršila obuku i testiranje većeg broja policijskih službenika.

SVE ŠTO VREDI IZ SRBIJE ODLAZI OTERANO OD NAPREDNJAKA.Koliko Srbija u sektoru bezbednosti gubi na profesionalcima…

Posted by Vladimir Savic on Thursday, February 18, 2021

Sertifikovana za rad sa maloletnim licima. Uspešno završila obuku za pregovore sa potencijalnim samoubicama. Više puta dnevna štampa i mediji pisali su o spasavanjima i pomoći policajca Tanje Nesović ugroženim gradjanima. Mnogo puta je rizikovala svoj život da bi spasila tudji život. Bila i ostala diskretni heroj ovog grada.

Tanja Nešović tokom svoje profesionalne karijere nikada nije disciplinski, krivično ili prekršajno kažnjavana, čak ni za saobraćajni prekršaj. Velika mi je čast i zadovoljstvo bila raditi u Policijskoj Stanici Palilula sa policajcem Tanjom Nešović. O Tanji kao policajcu, kolegi, drugu, prijatelju mogu samo napisati sve najbolje. Vrhunski profesionalac i ljudska veličina.

Draga moja Tanja, odlaziš iz službe podignute glave kao i svi mi tvoji drugovi, prijatelji koji smo otišli pre tebe. Nema za čim da žališ. Mi koji smo sa tobom radili i koji te poznajemo, znamo ko je bio broj 127786.

Mnogi te nisu voleli, baš kao ni mene, i druge poput nas, koji smo profesionalno radili naš posao. Ti koji nikada ništa uradili nisu,a koji nas nisu voleli danas vedre i oblače MUP-om R Srbije.

Nismo mi izdali ni zakletvu, ni narod, ni državu. Naša država i deo našeg zavedenog naroda, odrekao se svih nas profesionalaca izborima 2012.godine.

Mi smo služili državi i narodu kako smo najbolje znali, umeli i kako smo učeni od onih najboljih pre nas, časno, ponosno, profesionalno i dostojanstveno, o čemu govore naše vraćene neuprljane službene legitimacije koje smo vratili sjajne, baš kao što su bile sjajne kad smo ih prvi put zadužili. Naše porodice, nas nikada se postideti neće.

Danas odlaziš na mala vrata podignute glave kao i svi mi koji smo pre tebe otišli. Ono što ti sada na kraju mogu poručiti, jeste da će uskoro doći dan, kada će neko sve vas vrhunske časne i neuprljane profesionalce policajce pozvati nazad i vratiti vas na velika vrata, jer svi vi ste to zaslužili svojim radom, znanjem, zvanjem i iskustvom koje ste sticali svih ovih godina.

Kolegi Tanji Nešović 127786 sa Avale 42-513 srećni civilni dani, dobro došla medju sve nas civilne ali slobone ljude, želi ti tvoj kolega, drug i prijatelj 106239 bivša Avala 80-725. ❤ ❤ ❤ TANJA NESOVIĆ bila i ostala No1 ❤ ❤ ❤”, završio je svoju priču Tanjin kolega.

A mi smo ostali bez reči. Srećno Vam bilo, Tanja!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Facebook / Vladimir Savić

Advertisement