Chicago
72°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 1mph WNW
Humidity: 67%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 3
FriSatSun
75/63°F
72/59°F
70/59°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

HUMANITARNO HODOČAŠĆE: Slavko je skupio već 500.000 za bolesnu decu! (FOTO)

Humanitarac i Pančevac Slavko Radojčić stigao je sinoć do manastira Sveta Petka u selu Izvor, a danas će se uspeti na Rtanj. U nedelju će, ako ne bude sve po planu, biti u Sokobanji, gde će završiti humanitarno hodočašće za decu obolelu od raka i Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Do sada je sakupljeno više od 500.000 dinara. Slavko se nada da će njegov poziv prepoznati i drugi plemeniti ljudi, a već su ga podržale mnoge poznate ličnosti i sportisti, među njima i Jovan Memedović, Biljana Krstić, Damir Mikec, Mark Kiting…

Pre pet dana predsednik Humanitarnog udruženja “Ognjište” krenuo je peške iz Omoljice, preko gora i dolina, na put dug 240 kilometara, kako bi, još jednom, skrenuo pažnju javnosti na potrebu da pomognemo bolesnoj deci. Sve donacije dobrih ljudi koji podržavaju njegov napor biće uplaćene Institutu.

Do sada sam pešačio sam, ali za uspon na Rtanj sam morao da obezbedim pratnju – kaže Slavko. – Rekli su mi da planina nije miroljubiva, da nije bezbedno da idem sam. I za mene je Rtanj izazov, ali znam da kad sam na pravom putu nema razloga za strepnju.

A, na putu mu pomažu dobri ljudi. Zovu ga za svoju trpezu, primaju ga na konak. Dobio je i šator, da se skloni od kiše i nevremena, gde god da se zatekne.

Vodi me želja da pomognem – pokazuje nam Slavko žuljeve na tabanima i prstima od dugog hodanja. – Ne brojim koliko sam koraka napravio. Ponekad mi se čini da ne osećam noge, ali one i dalje prave korake. Čovek ne može da ostane imun na teške sudbine drugih. Mislim da ništa nije korisnije na ovoj planeti od ljudske dobrote. Blagodetno i pravedno, toplo i isceljujuće.

Na hodočašće je Slavko krenuo iz Hrama Svetog Oca Nikolaja u Omoljici. Plovio je čamcem do Landola i predahnuo u manastiru Koporin, a u selu Izvor se okrepio u Manastiru Svete Petke. Sa Rtnja, gde će se popeti na vrh Šiljak (1.565 m), spustiće se u Sokobanju do Crkve Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

PROČITAJTE VIŠE:

ČIKAGO SINOĆ ISPRATIO SELMU NA VOZ: Željko Bebek održao čas iz rokenrola i bacio Bregoviću rukavicu u lice! (VIDEO)

DANICA CRNOGORČEVIĆ OTKRIVA ZA SERBIAN TIMES: Trudna sam, čekamo četvrto dete!

“SRBIJA JE BOLJA ZA ŽIVOT OD AMERIKE!” Branka i Milan su rođeni u Čikagu ali su nedavno ostavili sve i došli da žive u Beograd! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: Novosti

YOU MAY LIKE