Connect with us

Srbija

HEROJSKI PODVIG TROJICE POLICAJACA: Oni su spasli devojku iz nabujale Morave! (FOTO)

Published

on

Miloš Pavlović, pripadnik PU Čačak, još uvek se živo seća tog 25. marta 2011. godine, kada se obično noćno dežurstvo pretvorilo u događaj koji je obeležio njegovu karijeru. Sa kolegama je tada od sigurne smrti iz nabujale Morave spasio mladu devojku, koja je skokom sa mosta pokušala da izvrši samoubistvo.

“Pre tačno deset godina, patrolirali smo gradom. Oko 17 časova dobili smo prijavu da jedna devojka hoće da skoči sa mosta na Moravi. Кao interventna patrola stigli smo za samo par minuta i pokušali da je odgovorimo od te namere. Кad nas je videla vikala je da joj ne prilazimo i u vodu je bacila torbu, a potom i sama skočila”, kaže za RINU Miloš.

Кad je devojka skočila sa mosta, policajci su otrčali do obale i ugledali telo koje pluta bez znakova života. Nakon nekoliko stotina metara, devojka je došla sebi i počela da se bori za život i doziva u pomoć.

“Pratili smo je oko kilometar ipo. Uslovi su bili jako teški, mrak, hladnoća, reka je bila nabujala i već uz samu obalu duboka skoro dva metra.

Samo na teritoriji Moravičkog okruga bačene su 273 #NATO bombe. Mnoge od njih još uvek su tu, kao i sećanja meštana i učesnika rata, koja i dalje ne blede!

Posted by Serbian Times on Friday, March 26, 2021

Čekali smo pogodan trenutak da skočimo u vodu i doplivamo do nje”, rekao je ovaj hrabri policajac.

Jedan od njih, Miroslav Vulić, je izuo čizme i uleteo u vodu kako bi devojka bila izvučena na sigurno.

“On je plivao nekih 150 metara do nje. Uspeo da je uhvati ispod pazuha i krene ka obali. Nakon nekoliko trenutaka doplivali smo i nas dvojica i izvukli je na obalu. Nije davala znakove života, mi smo joj ukazali prvu pomoć nakon čega je došla sebi. Zahvalila nam se, posle se potpuno oporavila na bolničkom lečenju”, priseća se Miloš.

Trojica kolega koja su učestvovala u ovaj akciji nagrađeni su najvišim priznanjima za najplemenitiji podvid te godine, ali najveća nagrada za njih je spasen mladi život.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement