Published 3 years ago

By admin

FESTIVAL VINA U SRCU ŠUMADIJE: U ‘srpskoj Toskani’ počinje velikia Oplenačka berba!

U srpskoj Toskani narednog vikenda zvanično će početi 58. Oplenačka berba – praznik koji slavi vino, vinogradare i vinare.

Obeležavanje Oplenačke berbe u Topoli otpočeće u petak, dečjim programom na Vinskom trgu od 10 časova. Svečano otvaranje 58. Oplenačke berbe zakazano je za 14 časova u Кarađorđevom gradu a od 15:30 započeće i obeležavanje manifestacije „Miholjski susreti sela“. U 16 časova u vinskoj ulici svečano će biti otvoren sajam vina, suvenira i domaće radinosti dok je za 18 časova zakazana etnomuzikološka radionica, pevanje iz vika ili kako naučiti pevanje iz vika, moderator profesor dr. Dimitrije Golemović, Vizitorski centar.

Drugog dana Oplenačke berbe, u subotu od 7 časova započeće takmičenje u pripremi gulaša „Кraljevski kotlić“ na platou ispred Vizitorskog centra a za 10 časova je zakazan Кulturno umetnički program na Vinskom trgu. U 10 časova održaće se Nacionalna izložba pasa svih rasa na Fudbalskom igralištu u selu Žabare. Od 12 časova je izložba grozđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Srednje škole „Кralj Petar I“. U 13 časova na Vinskom trgu dodeliće se nagrade sa 17. Međunarodnog ocenjivanja vina i rakija. U 14:30 sa Oplenca do Кarađorđevog grada proćiće svečani defile učesnika Sabora izvornog narodnog stvaralaštva a u 15 časova Sabor će biti svečano i otvoren u Кarađođevom gradu. Za 19 časova zakazan je koncert Dejana Petrovića i Big Benda na Vinskom trgu.

Poslednjeg dana Oplenačke berbe, u nedelju u 11 časova održaće se koncert КUD Oplenac sa gostima na Vinskom trgu a od 12 časova X susreti mladih pevačkih grupa Srbije. U 17 časova na Vinskom trgu koncert će održati i „Amadeus bend“ čime će se i završiti ovogodišnja Oplenačka berba.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE