Connect with us

aktuelno

EXIT FESTIVAL POD ZNAKOM PITANJA! Zbog korona virusa neizvesno održavanje srpskih letnjih manifestacija

Published

on

Organizatori vodećih srpskih festivala, među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville i Lovefest, najavili su u ponedeljak da se zbog pogoršane epidemiološke situacije ti događaji neće održati kako je planirano.

Organizatori vodećih srpskih festivala, među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville i Lovefest, saopštili su u ponedeljak da se zbog pogoršane epidemiološke situacije ti događaji neće održati kako je planirano.

Kao alternativu razmatraju opciju da se festivali održe s nekoliko stotina, ili ako zdravstvena situacija dopusti nekoliko hiljada ljudi, “koliko je tokom leta dopušteno većinom Europe”, objavio je beogradski portal Espresso.

Organizatori su protestvovali protiv stigmatiziacije festivala kao najopasnijeg segmenta u društvu koje se bori s koronom.

Događaji na otvorenom, sa smanjenim kapacitetom i do 99 posto u odnosu na uobičajen broj posetitelja, svakako su sigurniji nego svakodnevna cirkulacija više miliona ljudi u trgovačkim centrima, teretanama, restoranima, noćnim klubovima, javnom prevozu i drugim zatvorenim objektima, stoji u obrazloženju.

Organizatori su zahtevali da država i društvo ne dopuste potpuno gašenje turističkih i festivalskih manifestacija “s kojima se Srbija s pravom ponosi u celom svetu.”

IZVOR: N1.hr FOTO: privatna arhiva

Advertisement