Chicago
37°
Mostly Cloudy
6:56 am5:13 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 18mph WSW
Humidity: 81%
Pressure: 29.94"Hg
UV index: 0
WedThuFri
41/36°F
43/32°F
34/25°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

EVO KO HUŠKA BOŠNJAKE NA SRBE U ČIKAGU: Konzul Resić optužen za izbornu krađu 2018, pa “po kazni” poslat u diplomatiju! (POSLUŠAJTE SNIMAK!)

Elvir Resić, generalni konzul Bosne i Hercegovine u Čikagu, optužen je pre godinu i po dana da je učestvovao u izbornoj krađi kao predsednik Opštinske izborne komisije u sarajevskoj Opštini Novi Grad.

Dokazi o njegovoj upletenosti u ovaj slučaj objavljeni su u dva snimka na najvećem svetskom videoservisu Youtube, a o ovoj temi su u oktobru mesecu 2018. godine na naslovnim stranama, pod naznakom “SKANDALOZNO”, pisali svi bosanski mediji.

Na snimcima koje možete preslušati dole, Elvir Resić do u detalje objašnjava kolegi iz SDA šta su i kako on i funkcioneri njegove stranke SDA radili kako bi ta stranka pobedila na izborima. 

“Jasno se može čuti kako Resić objašnjava procedure i kako daje direktne upute za ono što je kao predsjednik Općinske izborne komisije dobivao iz Općinskog odbora SDA Novi Grad, odnosno kako su mu svoje želje Semir Efendić i Huso Ćesir dostavljali preko stranačkog sekretara. Sekretar mu je dostavljao imena koja su Efendić i Ćesir poželjeli u biračkim odborima, njih čak između 500 i 600, pisao je Dnevni avaz” u tekstu od 19.oktobra pretprošle godine.

VELIKA GUŽVA U STAROM GRADU O ovom skandalu su danima izveštavali bosanski mediji

Nakon otkrivanja ovog skandala, odbornici u opštini Novi Grad su krajem februara većinom glasova odbili njegov Izveštaj o radu i zatražili ostavke od Resića i svih članova Izborne komisije.

Treba istaći i da je Damir Arnaut, potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) podneo čak i krivičnu prijavu u aferi “Resić” (kako su je mediji nazvali) ali ona do dana današnjeg nije procesuirana, iako je najavljeno da će Resića zbog gore navedenih okolnosti ispitati SIPA, bosanska specijalna policija.

Umesto toga, Elvir Resić je imenovan za generalnog konzula u Čikagu.

Jedino što je nejasno u ovom slučaju jeste to da li je Resić u Ameriku poslat po nagradi ili po kazni za ono što je prethodno uradio.

Ali to nije sve o Elviru Resiću, koji je pre funkcije u Izbornoj komisiji obavljao i neke druge, na kojima se nije baš proslavio…

PROBLEMATIČAN: Resić se nije dugo zadržao ni na jednoj od funkcija na koju su ga postavili

Naime, on je te iste 2018.godine, samo nekoliko meseci ranije(april), prinuđen da podnese ostavku na mesto direktor Televizije Sarajevo nakon što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila njegov Izveštaj o poslovanju. Zastupnici su tada izneli brojne primedbe na rad ovog javnog servisa pod upravom Resića. 

U međuvremenu, pre dolaska u Čikago, Resića, po vokaciji nastavnika bosanskog jezika, stranka SDA “uhljebila” je na mestu čelnika Javnog preduzeća „Poljoprivredno dobro Butmir“. Pretpostavljamo da su se i krave pobunile, te je Resić na kraju prekomandovan preko okeana.

Na posletku, Resić nije dugo izdržao bez skandala ni na mestu konzula. Podsećamo, on je pre nekoliko dana poslao pismo direktorki Emerson Middle škole u čikaškom predgrađu Park Ridge, gospođi Samanti Alaimo, tražeći od nje da preispita podatke iz nastavnog programa za istoriju koji su promenjeni posle rada učenice Katarine Ristić i inicijative koju je podneo njen otac Ranko. Resić je tako izvršio nedozvoljeni pritisak i prekršio pravila diplomatske službe, zbog čega bi morao da odgovara.

Sa koliko neodgovornosti obavlja svoju funkciju pokazao je i tako što je na njegovom Facebook profilu osvanuo ostrašćeni tekst jednog bosanskog portala kojim se širi međunacionalna mržnja, što je izazvalo lavinu negativnih komentara i ugrozilo prilično skladan suživot Bošnjaka i Srba u ovom delu Amerike.

LICEMERNO: Konzul dozvolio trećoj osobi da postavi kontroverzni tekst na njegov profil

Iako bi kao generalni konzul Bosne i Hercegovine trebao da zastupa sva tri konstitutivna naroda, on se otvoreno i bez argumenata stavio na jednu stranu, čime je samo potpirio vatru i doprineo pogoršanju odnosa između dve zajednice.

Poslušajte Resićeve “rane radove”, iz vremena dok je bio predsednik Izborne komisije u Opštini Stari grad 2018.godine, kom prilikom je optužen za krađu izbora…

Piše: Antonije Kovačević Foto: Facebook, Printscreen/Dnevni avaz, Sejl.org

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
AMERIKANKA IZVREĐALA NOLETA I SRPSKI NAROD: Ne priznajem Đokovićevu titulu, Srbi imaju sindrom žrtve!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
MOŽE SE ŽIVETI OD UMETNOSTI U SRBIJI: Svojim slikama i lepotom Danica napravila ozbiljan biznis na društvenim mrežama!