Connect with us

Amerika

DOK SE ČIKAGO PATI BEZ POSLA: Gradonačelnica daje 56 miliona $ za praćenje komšija koji imaju koronu!

Published

on

Gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut najavila je pojačane mere na praćenju kontakata slučajeve zaraženih viirusom COVID-19 u Chicagu.

Da bi se Čikago prebacio u Fazu 3 famoznog plana za “otvaranje grada” gradonačelnica je istakla da grad mora da dostigne određene zdravstvene norme, prvenstveno pad stope slučajeva zaraze, te da s tim u vezi mora da izdvoji odgovarajuća sredstva za testiranje i praćenje ljudi u zajednici što bi ograničilo širenja COVID-19.

“Jedno od najvažnijih oružja u ovoj borbi je praćenje kontakata, a to je sposobnost da sledimo put ove bolesti kako bismo naučili odakle dolazi, ko je dobija i kako se širi u našim zajednicama,” rekla je Lajtfut. “Od početka ove krize, dr. Arvadi i tim CDPH-a obavili su neverovatan posao u sprovođenju istrage slučajeva – pronalaženju informacija o specifičnostima osobe koja je pogođena; kao i traženju kontakata. Ali mi sada znamo da moramo eksponencijalno povećati praćenje kontakata.

I zato sam oduševljena što mogu da najavim da će grad izdvojiti 56 miliona dolara za te potrebe. Da, 56 miliona dolara. Novac iz tog fonda će biti dodeljen jednoj vodećoj organizaciji a 85 odsto sredstava koja dolaze iz CDC-a i IDPH će biti usmerena na najmanje 30 lokalnih organizacija koje će pratiti kontakte stanovnika zajednica koje najviše pogađa COVID-19. “

Prema njenim rečima, ove organizacije će biti odgovorne za regrutovanje i angažovanje najmanje 600 novih tragača, supervizora i koordinatora širom grada, a oni će “moći da pronađu 4.500 novih tragova dnevno kada se skroz uigraju.” Ona je rekla da će većina ovih poslova potrajati 18 meseci, a „ovde govorimo o dobro plaćenim poslovima za zaradu od 20 dolara na sat, a supervizori će dobijati i više, plus će svi imati zdravstvene beneficije“.

Izvor: Radio.com Foto: Youtube

Advertisement