Connect with us

Amerika

DRMA VAS NOSTALGIJA? Evo jednog mesta u Čikagu gde će Vam je garantovano izlečiti…

Published

on

Kada je pre više od 12 godina otvorena, Balkan bakery je za kratko vreme stekla reputaciju mesta gde se balkanska nostalgija provereno leči najefikasnijom mogućom terapijom – čulima. Ukusom, mirisom, pogledom!

Mušterije iz Čikaga i okoline prelazile su i po tridesetak milja samo da bi za doručak smazali burek sa domaćim kiselim mlekom, pojeli kosovsku baklavu sa orasima ili šljivama, ili preuzeli svoj unapred naručeni slavski kolač.

Godine su prošle od tada, generacije novih zemljaka su pristigle u Ameriku, ali do dana današnjeg u tom smislu ništa nije promenilo – i dalje svi nostalgiju leče u Balkan bakery. S tim da su u međuvremenu tajne ove porodične pekarsko/kolačarske manufakture otkrili i lokalni Amerikanci, koji su, mic po mic, naučili da sriču: bu-rek, pi-ta, sa-rma, zi-to…

UKUSNO I LEPO ARANŽIRANO: Kolači a la Balkan Bakery

Balkan bakery je danas pekara u kojoj možete sresti internacionalnu ekipu, ljude sa svih strana sveta koji imaju jednu zajedničku crtu – vole da jedu svežu, proverenu, kvalitetnu hranu iz domaće radinosti.

Bilo da se radi o posnim i mrsnim kolačima koje brižno i domaćinski pripremaju teta Olja i snajka Maja, već čuvenom bureku i pitama koje maestralno zavija majstor Bojan, sarmama, pasulju, ribi, slanim i slatkim palačinkama i svemu ostalom što porodica Igić ima na bogatom meniju.

TORTE ZA SPECIJALNE PRILIKE: Ako navijate za Partizan, nema problema…

U vreme posta tamo ćete naći veliki asortiman ukusne i lepo aranžirane trpeze, za vaša veselja: slave, rođendane, krštenja, venčanja…možete naručiti slavske, sitne kolače i torte, a ako ste u prolazu javite se tek koji minut ranije – dočekaće vas Vaša porudžbina sa kojom možete da nastavite put.

U Balkan Bakery ćete naći i veliku ponudu prehrambene robe iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Balkana i Evrope.

Od popularne “plazme” i “noblica”, slatke palete “Soko Štark” i “Jafa” proizvoda, “Vitaminka” začina, čokolada “Najlepše želje”, napolitanki, kajmaka, više vrsta sireva, domaćeg jogurta i kiselog mleka, kafe, čaja, osvežavajućih i bezalkoholnih pića, suhomesnatih proizvoda poznatih proizvođača (pršute, slanine, sudžuka, kobasica), kora za pite i somuna, pa sve do zamrznutog programa (pljeskavica, ćevapa, pita, bureka). A tu je i originalna – Pavlovića mast. Jednom rečju – sve što Vam padne na pamet!

Ili, za one koje i dalje pate od nostalgije – sve ono na šta su navikli tamo daleko, kod kuće prijateljsku atmosferu, domaćinsku uslugu i toplu reč.

Prijatno!

TELEFON ZA NARUDŽBE: (708) 588-1899 ADRESA: 541 S La Grange Rd, La Grange IL

Tekst: P.R. Foto: Promo, Goran Pikula

Advertisement