Chicago, IL
37°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 14mph WNW
Humidity: 53%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 1
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
41°F
43°F
45°F
46°F
46°F
SunMonTueWedThu
59°F / 41°F
66°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 37°F
54°F / 45°F

Published 3 years ago

By admin

DOČEK U PODGORICI: Petar Liješević slavio srebro sa srpskom zastavom! (VIDEO)

Petar Liješević, crnogorski bokser, vratio se u Podgoricu kao vicešampion sveta, a njegov doček izazvao je buru zbog toga što je slavio sa srpskom zastavom.

Mnogi u Crnoj Gori su mu zamerili zbog toga, 18-godišnji Budvanin je na udaru medija, iako je svojoj zemlji doneo jedan od najvećih sportskih uspeha.

https://www.instagram.com/p/COECvakrpzE/?utm_source=ig_web_copy_link

„Vijesti“ su mu zamerile na zastavi sa ocilima, a javnost je, kao i po mnogo drugih pitanja u Crnoj Gori, podeljena.

„Ali, umesto da njegov veliki uspeh ujedini i zbliži, srebrna medalja je podelila sportsku, i ne samo sportsku Crnu Goru. Petar je večeras stigao na podgorički aerodrom, a ispred – kao da je reč o političko-nacionalnom mitingu, sa koreografijom koja ne slavi sportski uspeh momka iz Crne Gore. Klicalo se Petru, ali i – Kosovu, Srbiji, pored trobojki, vijorile su se, pa i dominirale, zastave Srbije, zastave sa četiri ocila, nije bilo zvaničnih simbola države Crne Gore, pod čijom zastavom se Petar borio u Kjelceu“, pišu Vijesti, a na udaru je bio i novinar RTCG Nebojša Šofranac, na kog su vređali i nazivali ga „ustašom“.

https://www.instagram.com/p/CODywDXHqVN/?utm_source=ig_web_copy_link

Na sličan način je i Cgsport.me ispratio situaciju, a mladi Liješević je bio i na udaru brojnih uvreda na društvenim mrežama zbog svog stava.

https://www.instagram.com/p/COBmGgmrSAl/?utm_source=ig_web_copy_link

I na samom boks turniru, Liješević je bio u opremi Crne Gore, ali je nosio masku sa starom zastavom Knjaževine Crne Gore iz 1905. godine.

https://www.instagram.com/p/CODzC5Un7Jg/?utm_source=ig_web_copy_link

Ta zastava je bila dominantna na litijama, a kasnije i na izborima, kada je sprečena primena spornog Zakona o slobodi veroispovesti, posle čega je došlo do promena vlasti posle više decenija vladavine Mila Đukanovića.

Liješeviću je čestitao novi premijer, Zdravko Krivokapić.

Objavljene su i fotografije Šofranca, koji je bio primoran da se fotografiše sa starom zastavom Crne Gore i porukom „Nema predaje“.

Navijači su ga provocirali i pesmom „Izađi Šofro“, a on je kasnije intervjuisao mladog borca.

https://www.instagram.com/p/COD2lgqr7ON/?utm_source=ig_web_copy_link

Budvanin je pobedio četiri jaka protivnika, nakon trijumfa u prvom kolu protiv Kirgsitanca Toktosuna, imao je dan pauze, a onda je u tri dana zaredom nadvisio Finca Nisteda, prvog favorita Kubanca Salgada, a u polufinalu i dvostrukog juniorskog prvaka Azije, Uzbekistanca Abdulajeva. Liješević je bio i juniorski prvak Evrope.

https://www.facebook.com/serbiantimes/posts/775392456449101

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Instagram @petar_lijesevic

YOU MAY LIKE