Connect with us

Srbija

DEDA I PEVAC NAJBOLJI PRIJATELJI: Lepi se dva puta spasio od lisice i sada se ne odvaja od gazde! (FOTO)

Published

on

Neobičan tandem živi u gornjomilanovačkom selu Srezojevci. Miladin Milovanović ima neobičnog kućnog ljubimca i svoje staračke dane provodi uz pevca Lepog, koji se ni u jednom trenutku ne odvaja od domaćina. Ovaj raspevani lepotan pravi je heroj, jer je kao pile dva puta za dlaku izbegao smrt, a kasnije se uselio u gazdinu kuću.

„Imao sam kokoške i jedne noći uletela je lisica i sve podavila, kad sam došau ujutru da ih obiđem sve su ležale mrtve samo Lepi živ. Ponovo sam kupio nekoliko kokošaka i stavio ih u kokošinjac, opet je uleteo predator i podavio ih, a jedino ovaj moj pevac ostao neovređen. Bio je tada pile i ja odlučim da ga uvedem u kuću i tako je ostalo do danas“, rekao je za Miladin za RINU.

Dan po dan, pevac se pripitomio i postao Miladinov cimer. Ima svoje mesto iza vrata, šetka po dvorištu i umilnom pesmom budi domaćina, ali i i čitavo selo. Poznato je da su mačke i psi poprilično privržene životinje, ali za živinu je to pravo čudo kažu u ovom suvoborskom selu.

„Jede hleb, pšenicu, ali i sve što jedem ja dajem i njemu. Rastao je sa mnom i ne odvaja se. Gde god ja krenem, tu je i on. Često razgovaram sa njim, kao sa čovekom. Кad idem do prodavnice i čak zaboravim do njega, okrenem se i on je tu. Isto je i kad idem u komšiluk na kafu, komšije puste jer on neće da se odvoji od mene“, priča vlasnik ovog neobičnog kučnog ljubimca.

Ovi veliki prijatelji prava su atrakacija u selu. Miladin i njegov ljubimac nastavljaju zajedno da broje dane dok ih vreme, ili ne daj Bože, neka lukava lisica ne rastavi. Mada, Lepi je poznat kao pevac kom niko ne može ništa. Njagov vlasnik se nada da će tako i ostati.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement