Chicago, IL
45°
Clear
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
43°F
43°F
41°F
43°F
46°F
TueWedThuFriSat
66°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

DIJASPORA SA VELIKIM SRCEM: Balkanski biznismeni kupuju kuću porodici sa 9 dece kojoj se srušio krov! (VIDEO)

U Kompas Areni u Čikagu juče je održana treća po redu Balkanska Biznis Konferencija, skup kome je, po rečima organizatora, cilj da poveže uspešne poslovne ljude poreklom sa Balkana koji žive I rade u Americi, kako bi na jednom mestu mogli da razmenjuju ideje i iskustva, sklapaju partnerstva ili rešavaju poslovne probleme.

Konferenciji su, pored biznismena, prisustvovali i ljudi iz dipolomatskog kora… generalni konzul Republike Srbije Damjan Jović, kao i Srđan Hadži-Nikolov, vicekonzul Republike Makedonije u Čikagu.

Nakon uvodne reči Antonija Kovačevića, prisutnima se obratio gospodin Jović, koji je čestitao organizatorima na dobroj ideji i pozvao investitore iz dijaspore da otviore biznise u Srbiji.   

PART 2: Ovaj put konferencija je imala i humanitarni karakter. Organizatori, u saradnji sa partnerima iz Humanitarnog udruženja Srbi za Srbe, na licu mesta organizovali su akciju prikupljanja pomoći za porodicu Banjaš iz sela Dobrice kod Alibunara (Banat), koja ima devetoro dece i kuću neuslovnu za stanovanje, na kojoj se nedavno obrušio krov.

Kako su istakli, cilj im je da mališanima i njihovim roditeljima pre zime obezbede useljenje u novi, topli dom. Ako je suditi po prikupljenom novcu, to će se uskoro i ostvariti…

O projektima udruženja Srbi za Srbe govorio je predsednik njihovog čikaškog ogranka Petko Petrović, koji pozvao sve da se pridruže ovoj lepoj akciji.  

U Ime organizatora, Antonije Kovačević je obećao da će svaka buduća konferencija, pored poslovnog, imati I humanitarni aspekt

Prisutnima su se obratili i osnivači konferencije, Blaže Zdravev i Nikola Novaković, a u njihovom odsustvu domaćin događaja je bila Slavica King.

Tekst: Serbian Times Foto: Nemanja Zdravković

YOU MAY LIKE