Chicago, IL
50°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.75"Hg
UV index: 2
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
50°F
52°F
50°F
50°F
50°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 45°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

SRPSKO NBA KOLO U ČIKAGU: Jokić pobedio trojicu Srba u “bikovima”, na terenu srpski folklor, ludnica na tribinama! (VIDEO)

Predivna noć u United centru u Čikagu! Na utakmici između domaćih Bulsa i gostiju iz Denvera na terenu su se našla čak četvorica srpskih košarkaša – najbolji igrač lige i sveta Nikola Jokić, kao i tri domaća “bika”: Nikola Vučević, Goran Dragić i Marko Simonović!

A na tribinama sve u znaku crveno-plavo-bele trobojke – stotine srpskih navijača, samo naizgled podeljenih u dva tabora, u dresovima domaćih Bulsa, gostujućih Nagetsa i srpske reprezentacije, na pitanje za koga navijaju, rekli bi samo: “Za naše!”

A na terenu, osim naših košarkaša, našla su se i dva folklorna ansambla: “Dukati i biseri” i “Svilen konac”, koji su dobro zagrejali publiku 10-minutnim nastupom pre početka meča. Poskakivali su anterije i opanci po parketu dvorane u kojoj je nekada Majkl Džordan osvojio šest šampionsklih titula sa Čikago Bulsima.

Bilo je to u svakom smislu veče za nezaborav za kompletnu srpsku zajednicu u Čikagu, ali i mnoge naše zemljake koji su večeras došli čak iz Milvokija, Indijane, a na tribinama smo sreli i jedan srpski par iz Klivlenda.

Rezultat nije bio u prvom planu, ali hajde da i to zabeležimo: Denver je ubedljivo porazio Čikago rezultatom 126-103, a u timu pobednika blistao je Nikola Jokić, koji je imao samo 8 poena, ali zato je sa 14 asistencija razigrao saigrače, među kojima su najefikasniji bili Majkl Porter Džunior sa 31 poenom i Džamal Marej sa 23.

U redovima domaćina najbolji je bio Zek Lavin sa 21 košem, Nikola Vučević je postigao 9, a Goran Dragić 11 poena.

Pogledajte foto reportažu i video snimke našeg reportera sa lica mesta.

Tekst/Foto: Antonije Kovačević Video: Nemanja Vuksanović & Neki dobri Srbi

YOU MAY LIKE