Chicago, IL
63°
Fair
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 63°F
Wind: 15mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
61°F
59°F
52°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
41°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 50°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

ČITAJTE KNJIGE NA SVOM JEZIKU! Jedina online knjižara u Americi nudi klasična dela, ali i moderne pisce!

Obradujte svoje najmilije za praznike – najvrednijim poklonom! YU Biblioteka je jedina online knjižara u Americi koja isključivo promoviše pisce sa teritorije bivše Jugoslavije. Naša misija je da omogućimo svim generacijama koje potiču sa oblasti Balkana, ili žele da nauče nešto o Balkanu, lak i brz pristup zaista bogatom umetničkom svetu naših autora. Na taj način čuvamo naš jezik i širimo svest o kvalitetu naših pisaca širom Amerike.

YU Biblioteka je zvanično počela sa radom sredinom 2021. i trenutno posedujemo preko 1,000 naslova raznih žanrova. Od dela Ive Andrića i Branka Ćopića, do Jelene Bačić Alimpić i Vedrane Rudan, YU Biblioteka se zaista trudi da omogući svakom ljubitelju knjige da otkrije i uživa u delima pisaca sa teritorije bivše Jugoslavije. 

Pored obaveznih klasika i prelepih primera dečije literature, pratimo trendove i svake nedelje nabavljamo najnovije i najbolje rangirane romane naših pisaca kao i popularnu psihologiju koja je zaista hit u svetu i kod nas.

Trenutno radimo direktno sa izdavačkim kućama iz Srbije, ali zbog velike potražnje naših knjiga u Americi, YU Biblioteka se sprema da pokrene svoju izdavačku kuću. 

Trudimo se da širimo našu finu zajednicu na socijalnim mrežama, često spremamo iznenađenja za folovere, razne akcije i novosti koje svako može saznati ako se subscribe na naš newsletter i zaprati nas na Instagramu @yu_biblioteka.

U planu su mnogi zanimljivi intervjui i tekstovi na Blogu. Bitno je reći i da je poštarina na teritoriji cele Amerike besplatna.

Nadamo se, a zapravo duboko verujemo da je naš san o širenju kulture i ljubavi prema pisanoj reči i očuvanju našeg jezika i u sledećim generacijama ostvariv i moguć!

Vaša YU Biblioteka

YOU MAY LIKE