Chicago
14°
Cloudy
7:04 am5:02 pm CST
Feels like: 0°F
Wind: 12mph NW
Humidity: 52%
Pressure: 30.43"Hg
UV index: 1
TueWedThu
12/5°F
27/19°F
30/5°F

Published 06:10

By Antonije Kovačević

ČITAJTE KNJIGE NA SVOM JEZIKU! Jedina online knjižara u Americi nudi klasična dela, ali i moderne pisce!

Obradujte svoje najmilije za praznike – najvrednijim poklonom! YU Biblioteka je jedina online knjižara u Americi koja isključivo promoviše pisce sa teritorije bivše Jugoslavije. Naša misija je da omogućimo svim generacijama koje potiču sa oblasti Balkana, ili žele da nauče nešto o Balkanu, lak i brz pristup zaista bogatom umetničkom svetu naših autora. Na taj način čuvamo naš jezik i širimo svest o kvalitetu naših pisaca širom Amerike.

YU Biblioteka je zvanično počela sa radom sredinom 2021. i trenutno posedujemo preko 1,000 naslova raznih žanrova. Od dela Ive Andrića i Branka Ćopića, do Jelene Bačić Alimpić i Vedrane Rudan, YU Biblioteka se zaista trudi da omogući svakom ljubitelju knjige da otkrije i uživa u delima pisaca sa teritorije bivše Jugoslavije. 

Pored obaveznih klasika i prelepih primera dečije literature, pratimo trendove i svake nedelje nabavljamo najnovije i najbolje rangirane romane naših pisaca kao i popularnu psihologiju koja je zaista hit u svetu i kod nas.

Trenutno radimo direktno sa izdavačkim kućama iz Srbije, ali zbog velike potražnje naših knjiga u Americi, YU Biblioteka se sprema da pokrene svoju izdavačku kuću. 

Trudimo se da širimo našu finu zajednicu na socijalnim mrežama, često spremamo iznenađenja za folovere, razne akcije i novosti koje svako može saznati ako se subscribe na naš newsletter i zaprati nas na Instagramu @yu_biblioteka.

U planu su mnogi zanimljivi intervjui i tekstovi na Blogu. Bitno je reći i da je poštarina na teritoriji cele Amerike besplatna.

Nadamo se, a zapravo duboko verujemo da je naš san o širenju kulture i ljubavi prema pisanoj reči i očuvanju našeg jezika i u sledećim generacijama ostvariv i moguć!

Vaša YU Biblioteka

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!