Connect with us

aktuelno

INTERVJU, ĐUKANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Neće nas srušiti sa vlasti ekologija ni opozicija, već naša bahatost! (VIDEO)

Published

on

Srbija se protekle dve nedelje digla na noge i izašla na barikade tražeći pravo na čist vazduh, vodu, na zemlju bez industrijskih otrova, za Jadar i Podrinje bez Rio Tinta.

Neki su na proteste krenuli sa parolama i pesnicama, neki drugi sa bagerima i motkama, pa smo u Šapcu imali prilike da vidimo kako izgleda kada se sretnu bokserska veština i građevinska mehanizacija.

Protesti koje su predvodili ekološki pokreti a iz prikrajka, ewdsyx ycx34w gledala opozicija su na kraju urodili plodom – Zakon o eksproprijaciji je povučen, a u Skupštini je usvojena ublažena verzija Zakona o referendumu.

O tome koliko su ekološki protesti potresli vlast u Srbiji i da li su usvojeni zahtevi demonstranata znak da se spremaju promene razgovarali smo sa jednim od retkih funkcionera SNS koji pristaje na razmenu mišljenja sa neistomišljenicima, Vladimirom Đukanovićem.

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža iz života balkanske dijaspore zapratite naš YouTube kanal Serbian News USA jednim klikom OVDE!

Advertisement