Connect with us

Amerika

BORBA ZA ZAŠTITU SPORTA: Teksas zabranjuje transrodnim muškarcima takmičenje u ženskim disciplinama!

Published

on

Predstavnički dom Teksasa usvojio je nacrt zakona koji obavezuje studente koji se bave sportom da učestvuju isključivo u sportskim kategorijama usklađenim sa polom na rođenju, odnosno biološkim polom upisanom u matičnu knjigu rođenih, Time se zabranjuje muškarcima koji se izjašnjavaju kao transrodni da se nadmeću u ženskim kategorijama.

Ako nacrt postane zakon, Teksas bi bio osma savezna država koja je sprovela takvu zaštitu ženskog sporta.

Jedna od glavnih pristalica i autorka zakona, republikanska predstavnica Valori Svanson, tvrdila da je usvajanje zakona stvar pravičnosti i prepoznavanja bioloških razlika između muškaraca i žena.

“Biološki muškarci, pored toga što imaju mnogo veći nivo testosterona, imaju i mnoge druge fiziološke prednosti koje devojke jednostavno ne mogu da prevaziđu”, rekla je Svanson.

“Svi znamo da su muškarci i žene različito građeni. A rezultati dokazuju nepravednost prisiljavanja naših ćerki i unuka da se takmiče sa biološkim muškarcima. Tvrditi bilo šta drugačije ne odbacuje samo biologiju, već negira devojčicama njihovo dostojanstvo, samopouzdanje i humanost”, objasnila je Svanson.

Mnoge teksaške demokrate i LGBT aktivisti uznemireni su zbog zakona za koji tvrde da je targetira transrodne osobe.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Daily Wire
Foto: Printscreen Twitter @CraigGTelfer

Advertisement