Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
37°F
36°F
36°F
36°F
39°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 3 years ago

By admin

SVE VIŠE ŽRTAVA HAVANSKOG SINDROMA: Amerikanci uvereni da ih neko napada usmerenim radio talasima!

Američka obaveštajna zajednica navodno je sve bliža otkriću šta uzrokuje Havanski sindrom, misterioznu medicinsku bolest koja je zbunila stručnjake i ostavila desetine Amerikanaca sa teškim povredama mozga.

Godine 2016. američke diplomate na Кubi počele su da prijavljuju čudne tegobe, često propraćene nepodnošljivim zujanjem u ušima. Lekari tvrde da su simptomi slični onima kod ljudi sa teškim povredama mozga.

U početku se mislilo da su slučajevi izolovani, ali je u poslednjih pet godina zabeleženo preko 200 slučajeva u Кini, Engleskoj, Rusiji i Vašingtonu, što jasno potvrđuje da je u pitanju ciljan napad na Amerikance.

Napadi se često dešavaju tokom ili neposredno pre važnih diplomatskih događaja.

U poslednjih nekoliko nedelja, više od desetak američkih zvaničnika i članova njihovih porodica pogođeno je bolešću, uključujući i decu diplomata. Neke žrtve su evakuisane iz zemalja u kojima su se nalazili jer su slučajevi bili izuzetno teški.

Stejt department i CIA osnovali su istražne radne grupe, i navodno su uvereni da je bolest uzrokovana napadima usmerene energije, tačnije, „usmerenom impulsnom energijom radio frekvencije“.

Stručnjaci sada veruju da postoji neka vrsta uređaja koji ispušta talase koncentrisane energije na zvaničnike. Talasi su nevidljivi i čini se da trajno oštećuju mozak mnogih žrtava.

Istražitelji su takođe sve više uvereni da Rusija stoji iza napada, iako još nemaju dokaze.

Jedna teorija o motivima napada je da imaju za cilj da uplaše američke zvaničnike i pošalju poruku američkoj obaveštajnoj zajednici da im je neko za vratom. Neke od žrtava su navodno američki špijuni za koje se verovalo da su na tajnom zadatku.

Neki veruju da žrtve nisu meta, već da su radio talasi su potencijalno tehnologija koja se koristi za krađu informacija sa računara i telefona, a da su povrede mozga nusproizvod te operacije.

Кongres je jednoglasno usvojio zakon o povećanju medicinskih sredstava za žrtve havanskog sindroma i zahteva od CIA i Stejt departmenta da ponude isplate ugroženima. Кada je predsednik Bajden potpisao zakon, rekao je da je “rešavanje ovih incidenata glavni prioritet administracije”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Daily Wire
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE