Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 39%
Pressure: 29.69"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
48°F
46°F
45°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

GRADONAČELNICA ČIKAGA U KLINČU SA POLICIJOM: Pljušte tužbe zbog naređenja o obaveznoj vakcinaciji!

Gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut i policijski sindikati grada preneli su svoje razmirice u vezi obavezne vakcinacija gradskih službenika na sud.

Lajtfut traži od sudova da intervenišu pošto je šef policijskog sindikata Džon Katanzara rekao članovima da ne ispoštuju rok da prijave svoj status vakcinacije. Lokalni sindikat objavio je na Tviteru da je podneo tužbu protiv grada, gradonačelnice i policijskog nadzornika Dejvida Brauna koji pokušava da iznudi arbitražu po ovom pitanju.

“Кao gradonačelnica Čikaga, ne mogu i neću stajati skrštenih ruku dok retorika teoretičara zavere ugrožava zdravlje i bezbednost stanovnika Čikaga i hitnih službi”, rekla je Lajtfut u saopštenju.

Lajtfut kaže da je Katanzara “namerno pogrešno navodio policajce lažući o političkim zahtevima i lažno tvrdeći da neće biti nikakvih posledica ako su policajci neposlušni i odbiju da slede direktivu ili nalog grada i odeljenja.”

Lajtfut tvrdi da se Katanzara „bavi, podržava i ohrabruje obustavu rada ili štrajk“, iako je to protiv zakona savezne države.

Sindikat policije, međutim, traži od suda da naredi gradu da se uključi u arbitražu u vezi sa zahtevom za obavezno vakcinisanje, tvrdeći da je to novi uslov za zapošljavanje koji je nepropisno nametnut bez kolektivnog pregovaranja.

Pravnici sindikata policije takođe su podneli zahtev za odbacivanje tužbe grada, delimično tvrdeći da odbijanje policajaca da otkriju svoj status vakcinacije ne predstavlja “jasnu i trenutnu opasnost” po zdravlje i bezbednost javnosti.

Lajtfut, sa druge strane, tvrdi da je Katanzara svojim postupcima pokušavao da “izazove pobunu”, pošto “ohrabruje oficire da budu neposlušni, da ne slede direktive” i da stupe u “protivzakoniti štrajk”.

Ukupno četiri policijska sindikata podnela su protiv tužbu optužujući grad za kršenje njihovih prava na kolektivno pregovaranje.

Katanzara tvrdi da nikada nije pozivao na štrajk, već da pokušava da zaštiti prava svojih kolega.

“Sve što stiže od ove gradonačelnice je diktatura”, rekao je i dodao: “Ona je sama odlučila da će to učiniti i prebaciti to na celu gradsku radnu snagu.”

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Daily Wire
Foto: Printscreen YouTube / Fox News,ABC7 Chicago

YOU MAY LIKE