Connect with us

Amerika

BAJDEN NAPRAVIO PRESEDAN: Odbio da Trampu prosleđuje poverljive obaveštajne podatke!

Published

on

Američki predsednik Džo Bajden ne želi da svom prethodniku Donaldu Trampu nastavi da daje pristup poverljivim obaveštajnim podacima, kao što je to inače praksa, rekao je u intervju za CBS.

Tramp je pokazao „nestabilno ponašanje“ te bi mogao u javnost izaći s poverljivim podacima, rekao je Bajden u intervjuu za CBS-u.

Bajden nije želeo da spekuliše o tome šta bi se moglo dogoditi, ali je rekao da Tramp jednostavno više ne treba te podatke.

Predsednik je naglasio da njegova procena nije povezana s Trampovim podsticanjem svojih pristalica da nasilno upadnu u Kapitol početkom januara.

„Koja je vrednost toga da mu dajem obaveštajne podatke, koji bi efekat od toga svega mogao imati, osim toga da bi se mogao okliznuti i nešto reći“, zapitao se Bajden.

Njegov celi intervju u CBS-u trebalo bi da bude prikazan u nedelju pre Superboula.

Bivši američki predsednici uglavnom nastavljaju da dele obaveštajne podatke, ali pre nego što ih Tramp može dobiti, Bajden se mora s time složiti.

Kritičari su optužili Trampa da je nekoliko puta tokom svog mandata otkrivao poverljive podatke.

Prema napisima američkih medija, pokazao je malo interesovanje prema brifinzima obaveštajnih agencija tokom mandata, a Bajden ih čita na dnevnoj bazi.

Piše: N1
Foto: Printscreen YouTube

Advertisement