Connect with us

Amerika

ANKETA OTKRILA: Većina Amerikanaca pojma nema o Drugom svetskom ratu i Holokaustu!

Published

on

Gotovo dve trećine mladih Amerikanaca ne zna da je u holokaustu ubijeno šest miliona Jevreja, dok svaki deseti smatra da su Jevreji izazvali holokaust.

To je pokazalo istraživanje Konferencije jevrejskih materijalnih optužbi protiv Nemačke (Claims Conference), koje prenosi britanski ”Gardijan”.

Među ispitanim Amerikancima starosti od 18 do 39 godina, njih 48 odsto nije moglo da navede nijedan logor ili geto iz Drugog svetskog rata, navodi se u istraživanju u kojem je, metodom slučajnog odabira, ispitano 1.000 osoba u različitim američkim saveznim državama.

Da je holokaust mit ili da se preteruje kada se govori o njemu, veruje čak 23 odsto ispitanih.

Za holokaust definitivno nije čuo ili ne misli da je čuo jedan od osam ispitanika ili osam odsto.

“Rezultati istraživanja su šokantni i tužni i pokazuju zašto preživele žrtve holokausta moraju da govore o njemu. Moramo shvatiti zašto nam ne ide dobro u obrazovanju mladih o holokaustu i lekcijama iz prošlosti. Ovo treba da nam bude znak za uzbunu i pokazatelj da nadležni treba da reaguju”, rekao je Gideon Tejlor, predsednik Konferencije koja je sprovela istraživanje.

Ukupno 63 odsto ispitanika nije znalo da je u holokaustu ubijeno šest miliona Jevreja, a 36 odsto je mislilo da je ubijeno dva miliona ili manje. Njih 11 odsto je smatralo da su Jevreji izazvali holokaust.

Izvor: B92
Foto: Pixabay

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement