Connect with us

Amerika

NEVEROVATNO SLETANJE U ČIKAGU: Avion se prizemljio usred naselja, uleteo u dvorište kuće (VIDEO)

Published

on

Mali avion sleteo je na rub dvorišta duž puta Severni Kventin u Palatinu.

Avion se zaustavio na ivici puta, blizu kuće na uglu ulica Kventin i Kolfaks. Imao je jedno slomljeno krilo, koje se otkinulo tokom sletanja.

Svedoci su medijima poslali snimke koji pokazuju koliko je blizu kuća i vozila preleteo avion pre nego što je se spustio na zemlju.

“Video sam da se avion spustio vrlo nisko. Izgledao je kao jedrilica i znao sam da leti prenisko”, rekao je Majk Stamer, svedok događaja.

Palatinska policija, vatrogasci i FAA (Federalna uprava za avijaciju) reagovali su na licu mesta. FAA je saopštila da je preliminarna istraga utvrdila da se radi o avionu “Cessna 177 Cardinal” koji je laki jednomotorni, visokokrilni avion opšte avijacije. Sletanje se dogodilo oko sedam milja zapadno od čikaškog aerodroma.

“Sedeli smo na balkonu i učinilo nam se da smo čuli prevrtanje automobila, ali smo ubrzo saznali da se radi o avionu koji je neočekivano sleteo u blizini gde se i zaustavio. Bilo je prilično divlje”, izjavio je Toni Malicki, jedan od očevidaca.

Palatinska policija saopštila je da se u avionu nalazio samo jedan član posade, koji je prošao bez povreda.

Verovali ili ne, piloti kažu da se situacije u kojima avion pri sletanju prođe samo sa ogrebotinama, mogu smatrati uspešnim sletanjem..

„Ono što smo naučili u vazduhoplovstvu jeste da je najvažniji ljudski život, a da je letelica najmanje bitna,“, izjavio je pilot Mak Medvid.

“U vazduhoplovstvu je dobro sletanje kada ste u mogućnosti da se od letelice bezbedno udaljite, a odlično sletanje je kada ponovo možete da koristite istu.”

Evidencija leta pokazuje da je avion poleteo sa izvršnog aerodroma u Čikagu, u Vilingu, a kada je došlo do pada Medvid je izjavio da je u tom momentu uvežbavao sletanje na aerodromu.

Federalna uprava za avijaciju je izjavila da Nacionalni odbor za bezbednost prevoza istražuje ovaj slučaj.

Severni Kventin je zatvoren između severozapadne magistrale i avenije Kolfak za vreme trajanja istrage.

Izvor: ABC7 Chicago
Foto: Printscreen YouTube / CBS Chicago

Advertisement