Connect with us

Amerika

AMERIČKI CRNCI PODRŽALI SRPSKOG FUDBALERA: “Katai je pokazao sjajan karakter, ne treba da ga teraju” (FOTO)

Published

on

Aleksandar se u međuvremenu izvinio i naglasio da ne deli takve stavove sa svojom suprugom, ali šteta je već bila napravljena. Ostao je bez godišnje plate od 612.000 dolara u Galaksiju, a po svemu sudeći i “američkog sna”, ako ne i celokupne karijere

Svega pet dana je bilo dovoljno da zbog rasističkih, uvredljivih komentara svoje supruge Tee na društvenim mrežama, srpski fudbaler LA Galaxia i bivši igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai ostane bez angažmana u realnom životu, a američka javnost donese preki sud – kriv je!

Međutim, ima i onih koji smatraju da Aleksandar ne treba da odgovara zbog postupaka i mišljenja svoje žene i da klub nije u pravu zbog otpusta.

“Nadam se da će tužiti klub”.

“Znači, sada kažnjavamo ljude zbog stvari koji su drugi rekli? Totalno ima smisla”.

“Opasno se približavamo kolektivnom mentalitetu košnice i grupnoj cenzuri”.

“Pogrešno je otpustiti nekog zbog ženinih postupaka. Treba li da procesuiramo decu nacista zbog zločina njihovih roditelja?”.

Ja sam Afroamerikanac i mislim da je ovo pogrešno. On je momak rekao da se ne slaže sa njom, ali da razume jer preuzima odgovornost za svoje domaćinstvo. To pokazuje sjajan karakter i njega ne treba da teraju. Pomoliću se za njega. Nadam se da će njegova žena ubuduće držati jezik za zubima”.

Sličan stav danas je izneo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući situaciju u SAD, negativnu kampanju za koju smatra da se vodi protiv Donalda Trampa, ali i otkaz koji je dobio srpski fudbaler.

Kakve veze njegova žena ima sa tim kako on šutira loptu. To samo govori kakva se hajka vodi protiv onih koji nisu protiv predsednika Amerike. Ta žena ima pravo na svoj stav. Ako je počinila krivično delo – gonite je. Ako nije – ne razumem o čemu se tu radi”, rekao je Vučić.

Sve je počelo kada je izrevoltirana nasiljem sa uličnih protesta zbog smrti Džordža Flojda, žena fudbalera, inače bivša pevačica i model ostavila tri rasistička komentara dok se on nalazio u Los Anđelesu.

Ona je iz svog doma u Čikagu prvo napisala, uz skrinšot videa policajaca koji automobilima u Njujorku “gaze” demonstrante, “Ma pobij go.na bre!”.

Usledila je i druga objava, fotografija žene koja je opljačkala radnju a na kojoj je napisala “Crne najke su važne” , i na kraju treća objava u kojoj je demonstrante nazvala “odvratnom stokom koja pali crkve”.

Nakon ovog, oglasio se i fudbalski klub koji je prvo najavio razgovor sa svojim igračem, da bi dan kasnije ipak doneli odluku o “sporazumnog prekidu saradnje”.

Aleksandar se u međuvremenu izvinio i naglasio da ne deli takve stavove sa svojom suprugom, ali šteta je već bila napravljena. Ostao je bez godišnje plate od 612.000 dolara u Galaksiju, a po svemu sudeći i “američkog sna”, ako ne i celokupne karijere.

Inače, bračni par ima jedno dete i drugo je na putu.

TEKST: Serbian Times FOTO: Printscreen

Advertisement