Connect with us

Srbija

ZA NIKOLINE PRVE KORAKE: 48 sati po rođenju dobio infekciju i tešku dijagnozu, sad mu treba naša pomoć

Published

on

Nikolinoj porodici na godišnjem nivou treba oko 10.000 eura za sve operacije, banjske tretmane, ortopedska pomagala, posete logopedima i defektolozima itd.

Biljana Rakić imala je urednu trudnoću, treću po redu, i na svet je, posle 40. nedelje carskim rezom, te 2016. godine došao zdrav dečak Nikola. Beba je dobila ocenu devet, ali već drugog dana nastale su komplikacije, on dobija infekciju i uskoro prvu dijagnozu – cerebralnu paralizu. Od tada, ovoj poridici na godišnjem nivou treba oko 10.000 eura za sve operacije, banjske tretmane, ortopedska pomagala, posete logopedima i defektolozima itd.

“Sve ukupno, Nikola (4) ne može da hoda, sedi, stoji, teško puzi, ne koristi levu ruku jer ima strabizam, koji samo operacijama može da se ispravi, i na žalost iz dana u dan otkrivamo nove poteškoće i probleme”, navodi njegov otac Slobodan Rakić.

Majka Biljana objašnjava da je njihov sin od rođenja prvo boravio na odeljenju za neonatologiju na Institutu za majku i dete.

“U trećem mesecu mu je rađena magnetna rezonanca glave, a nalazi su: redukcija bele moždane mase, proširene desne komore. U sedmom mesecu od strane fizijatra IMD, Nikolu šalju u Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, gde mu je i uspostavljena dijagnoza spastička diplegična cerebralna paraliza, hipertonija mišića leve ruke i obe noge. Nikola se leči u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i u Banji Koviljači. Mentalno je očuvano dete, malo kasni za vršnjacima, ali sve razume i može da govori. Ima veliku želju da stane na svoje noge”, kaže Biljana.

BUDI HUMAN: Aktivan i SMS broj

Ona ne može da radi kako bi vodila brigu o mališanu, a jedna plata nije dovoljna da pokrije visoke troškove Nikolinog lečenja i svakodnevnih terapija.

Svi koji mogu da pomognu slanjem novčanih sredstva, to mogu da učine uplatom na sledeće račune:

Novac za Nikolino lečenje prikuplja Fondacija “Budi human”.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 805 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human805 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043095-65

Uplatom na devizni račun: 160600000004335367
IBAN: RS35160600000004335367
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

IZVOR: Serbian Times FOTO: Privatna arhiva
Advertisement