Connect with us

Srbija

ALBANAC KOJI JE PUSTIO ZASTAVU VELIKE ALBANIJE U BEOGRADU ŠOKIRAO: Pokajao se i poslao poruku svim Srbima pravoslavcima!

Published

on

Albanac Ismael Morina napravio je veliki skandal kada se u oktobru 2014. godine, popeo na crkvu kraj Partizanovog stadiona i sa njenog krova upravljao dronom koji je nosio zastavu fašističke “Velike Albanije”.

Upravljajući dronom, on je zastavu postavio iznad terena, gde je “skinuo” srpski fudbaler Stefan Mitrović.

Morina je posle toga proveo određene vreme u zatvoru, davao je intervjue, a šta sada misli o tome otkrio je autoru knjige “1312: Among the Ultras”, čije je delove preneo “Nedeljnik“.

“Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu veru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave”, rekao je Ismail Morina autoru knjige “1312: Among the Ultras”.

On je priznao da se kaje samo zbog jedne stvari.

“Zbog jedne jedine stvari, što sam se popeo na crkvu”, rekao je on autoru.

“Ako su se Srbi vernici uvredili zbog toga, žao mi je”, poručio je Morina.

Montagijeva knjiga “1312: Among the Ultras” priča je samo delimično o fudbalu i navijačima, a neki od sagovornika otvoreno priznaju da ih igra više ne zanima, da ne znaju ni fudbalere, zato su tu politika, revolucije, kriminal.

– Sreo sam Morinu ponovo prošle godine. Pričao je srpsko-hrvatski i naučio ćirilicu. Bio je pomirljiv i činilo se da ne želi da se vraća na ono što je bilo 2014. Postao je poznat, ali će se uvek osvrtati preko ramena – ispričao je Montagi.

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Twitter / Arnela Muminović

Advertisement