Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 84%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 years ago

By admin

ZLOČIN IZ MRŽNJE: Amerikanac ubio Nikolu uz reči – Mrzim Srbe!

Skoro 24 sata su prošla od stravičnog ubistva Srbina Nikole Mišovića, a na videlo neprestano izlaze novi detalji pucnjave u čikaškom predgrađu Bur Ridž.

Prema izjavama svedoka koji su prisustvovali ubistvu ovaj zločin bi se mogao okarakterisati i kao zločin baziran na etničkoj mržnji.

Osumnjičeni za ubistvo, Džeremi Džerom Spajser iz Arkanzasa, koji je Mišoviću presudio svega nekoliko dana nakon što ga je ovaj na njegovu molbu primio na posao, prethodno je radio u drugoj kompaniji koja je smeštena u istoj zgradi, odakle je otpušten zbog nedoličnog ponašanja i neprofesionalnosti.

“Vozač je pre Nikoline firme ‘Winners Freight’ radio u firmi ‘Force’ čiji je vlasnik Makedonac. Međutim, zbog mnogo Srba koje je sretao u zgradi i na poslu on je bio ubeđen da je firma srpska, o čemu govori činjenica da je pre nego što je pucao u Nikolu vikao po hodnicima ‘Mrzim Srbe! Svi ste vi ista go..a!'”, kaže za Serbian Times jedan od svedoka koji se zatekao u zgradi za vreme ubistva.

Od drugih ljudi iz kompanije saznajemo da se vozač kamiona čudno ponašao tog dana i da je u komunikaciji sa ostatkom tima govorio loše stvari o Srbima, nakon čega je parkirao kamion i banuo u kancelariju.

Nakon što je ubio Mišovića Spajser se nije zaustavio nego je otišao u kompaniju “Force” iz koje je prethodno otpušten, i tamo pucao u devojku, koja se trenutno nalazi u bolnici, na intenzivnoj nezi.

PREŽIVELA TRI METKA: Povređena Ana Branković je državljanka Makedonije

Kako saznaje Serbian Times, povređena devojka Ana Branković je pogođena sa tri metka – u nogu, rame i ruku. Nakon što je hitno operisana, lekari su uspeli da joj spasu nogu, a preostaje joj još jedna operacija ruke, kao i lečenje od psihičke traume. Povređena je državljanka Makedonije, rodom iz Skoplja.

Podsećamo, naoružani napadač je zatim pobegao sa lica mesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, osumnjičeni je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen YouTube / CBS Chicago

YOU MAY LIKE