Connect with us

aktuelno

PUTINOVA EKONOMSKA BOMBA: Rusija će Evropi naplaćivati gas u rubljama!

Published

on

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će prihvatiti rusku valutu samo za isporuke gasa “neprijateljskim zemljama” kao što su članice EU i Sjedinjene Države.

“Nema smisla da isporučujemo našu robu u Evropsku uniju i SAD i primamo uplate u dolarima, evrima i drugim valutama. Zato sam odlučio da uvedem set mera za što pre prebacivanje plaćanja – da počnemo da naš prirodni gas, neprijateljskim zemljama naplaćujemo u ruskim rubljama. To znači da ćemo odbiti da koristimo kompromitovane valute u takvim transferima“, rekao je Vladimir Putin, prenela je prorežimska RIA Novosti.

Putin je dodao da će se isporuke gasa nastaviti u skladu sa količinama i cenama navedenim u ugovorima, dodajući da će „odgovarajuća direktiva biti poslata Gaspromu”, ruskom energetskom gigantu.

Podsetimo, nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da će predlozi o aktuelnom embargu na uvoz ruskih energenata biti odbijeni jer bi uticaj na Evropu bio „veoma razoran i štetan”.

On je rekao da je Nemačka u procesu osamostaljivanja od ruskih izvora energije, ali da bi, ako se to uradi odjednom, to gurnulo Nemačku i celu Evropu u recesiju.

On je upozorio da će cela industrija biti na ivici kolapsa i da postojeće antiruske sankcije već teško pogađaju nemačke građane.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Instagram @officialoliverstone

Advertisement