Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 74%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 2 godine ranije

By Antonije Kovačević

“ZLATNI REZ 42” UMESTO “DECE KOZARE”: Džek Dimić glumi u novom filmu Lordana Zafranovića!

​Poznati američki glumac srpskog porijekla Džek (Željko) Dimić postao je član kreativnog tima filma ”Zlatni rez 42” slavnog režisera Lordana Zafranovića, u kome će glumiti jednu od značajnijih uloga, baziranu na istorijskoj ličnosti.

-Film “Zlatni rez 42” baziran je na scenariju “Djeca Kozare” Arsena Diklića, a snimanje počinje na proleće sledeće godine, na autentičnim lokacijama na Kozari, kaže Džek Dimić za Serbian Times.

Dimić je jedan od retkih srpskih glumaca koji može da se pohvali uspehom u Holivudu. On je ostvario do sada više od 80 uloga na filmu, televiziji i pozorištu na četiri jezika i četiri dijalekta engleskog jezika, a imao je zapažene uloge u serijama: Red i zakon, Havaji 5-0, Кasl, Lilihamer, CSI…, te filmovima: Sleeper Cell, The Blacklist, Burn Notice, 223 Wick, kao i u domaćim ostvarenjima: Teslin narod, U ime sina, Urgentni centar“,12 reči“, Vojna akademija.

Bio je prvi Balkanac koji je primljen na poznati “Li Strazberg Institut”, koji su pohađali Merilin Monro, Barbra Strejsend, Alek Boldvin, a mentor mu je jedno vreme bio i veliki Al Paćino.

Tekst: Serbian Times Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE